Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Mantiniekiem nevajadzīgās 62 govis aprūpē Jēkabpils simtlatnieki

Nomirstot kādai Jēkabpils iedzīvotājai, viņas mantinieki atteikušies no 62 liellopu ganāmpulka. Kamēr pašvaldība gaida tiesas lēmumu, kas atļaus brīvi rīkoties ar govīm, mājlopus aprūpē Jēkabpils “simtlatnieki” un mirušās sievietes civilvīrs. No govīm atteikušies gan nomirušās sievietes radinieki, gan civilvīrs, tādēļ atbildību par lopiem uzņēmusies Jēkabpils novada pašvaldība.


“Situācija ir diezgan netipiska, bet mēs ātri atradām risinājumu un visas govis ir aprūpētas un pabarotas,” portālam Diena.lv pastāstīja Jēkabpils novada domes pašvaldības priekšsēdētājs Edvīns Meņķis.
Līdz decembra sākumam pietika ar barības krājumiem, ko bija sarūpējusi saimniece. Šobrīd barības krājumi ir izsīkuši un tā tiek iegādāta par pašvaldības līdzekļiem.


“Mēnesī nepieciešami aptuveni 750 ruļļi siena, kas naudas izteiksmē ir vairāk nekā 500 latu. Šobrīd ganāmpulks ir sadalīts divās daļās – daļa mājlopu ir fermā, otra daļa tiek turēta vairākās privātās fermās,” sacīja E.Meņķis.


Jēkabpils novada pašvaldības priekšsēdētājs atzina, ka govis aprūpē vietējie simtlatnieki un mirušās sievietes vīrs.


“Saimniecei nebija bērnu, vienīgie radinieki bija viņas brālis. Brāļa bērni atzina, ka viņiem govis nav vajadzīgas, solīja iesniegt notariāli apstiprinātu paziņojumu, bet līdz šim to nav izdarījuši. Tagad mums ir jāgaida tiesas spriedums, kas ļaus brīvi rīkoties ar ganāmpulku. Parasti šāda veida jautājumu tiesa izskata trīs mēnešu laikā, bet tiesā solīja, ka šoreiz mēneša laikā jautājums tiks nokārtots,” sacīja E.Meņķis.


E.Meņķis atzina, ka pēc tiesas sprieduma pašvaldība plānojusi daļu ganāmpulka pārdot izsolē, bet “tās govis, kuras neviens neiegādāsies, tiks realizētas gaļā.”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas