Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Nacionālo sporta padomi turpmāk vadīs premjers

Nacionālo sporta padomi turpmāk vadīs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotie un otrdien valdībā apstiprinātie grozījumi Latvijas Nacionālās sporta padomes personālsastāvā, portālu Diena.lv informēja IZM. Iepriekš padomi vadīja izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Šie grozījumi veikti, lai veidotu ciešāku sasaisti ar Nacionālajā sporta padomē un Ministru kabinetā pieņemamajiem lēmumiem, īpaši saistībā ar  valsts budžeta projekta veidošanu.

Saskaņā ar grozījumiem, no Nacionālās sporta padomes tiek izslēgts bijušais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, bijušais Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Mareks Gruškevics un bijušais  biedrības Latvijas Augstskolu sporta savienība prezidents Uldis Švinks. Savukārt padomē turpmāk darbosies tieslietu ministrs Juris Bordāns,  IZM valsts sekretāra vietniece – Sporta un jaunatnes departamenta direktore Ulrika Auniņa, biedrības Latvijas augstskolu sporta savienības prezidente Agita Ābele un biedrības Latvijas Vieglatlētikas savienība prezidents  Guntis Zālītis.

Valdībā otrdien apstiprināti arī IZM sagatavotie grozījumi Nacionālās sporta padomes nolikumā. Tie precizē  Nacionālās sporta padomes protokola sagatavošanas termiņu un parakstīšanas procedūru.

Saskaņā ar Sporta likumu, Nacionālā sporta padome ir sabiedriska konsultatīva institūcija, kas piedalās valsts sporta politikas izstrādē, veicina sporta attīstību un sadarbību sporta jomā, kā arī lēmumu pieņemšanu jautājumos, kas attiecas uz sportu. Arī padomes nolikumu,  padomes sastāvu un tās priekšsēdētāju apstiprina Ministru kabinets.

Nacionālās sporta padomes sastāvā ir izglītības un zinātnes ministrs, aizsardzības ministrs, finanšu ministrs, iekšlietu ministrs, labklājības ministrs, veselības ministrs, izglītības un zinātnes ministra noteiktā par sportu atbildīgā augstākā valsts amatpersona, biedrības Latvijas Olimpiskā komiteja prezidents, biedrības Latvijas Sporta federāciju padome prezidents, biedrības Latvijas Sporta veterānu (senioru) savienība prezidents, biedrības Latvijas Tautas sporta asociācija prezidents, biedrības Latvijas Pašvaldību savienība vadītājs, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas rektors un biedrības Latvijas Augstskolu sporta savienība prezidents. Tā kā padomes sastāvā var iekļaut arī citus MK locekļus un sporta federāciju vadītājus, Nacionālajā sporta padomē iekļauts arī tieslietu ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, biedrības Latvijas Paralimpiskā komiteja prezidente un biedrības Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padome valdes priekšsēdētāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas