Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NATO aizsardzības ministri apņemas kopīgi stiprināt atturēšanas potenciālu

Trešdien, 13. februārī, Briselē notiekošās NATO aizsardzības ministru sanāksmes laikā ministri pārrunāja aktuālos drošības izaicinājumus, tostarp vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu līguma darbības pārtraukšanu, apliecinot NATO dalībvalstu kopīgo apņemšanos stiprināt atturēšanas potenciālu un koordinēti veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu efektīvu alianses aizsardzību.

"Mainīgā drošības situācija ir radījusi nepieciešamību NATO pārskatīt līdzšinējos drošības risinājumus, kas vērsti uz alianses aizsardzību pret jebkāda veida apdraudējumu," uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Tikšanās laikā NATO aizsardzības ministri pārrunāja arī NATO Gatavības iniciatīvas ieviešanu, paužot atbalstu iniciatīvas attīstībai, lai paaugstinātu NATO spēku gatavību un  reaģēšanas ātrumu.

Tāpat ministri diskutēja par vienlīdzīga sloga sadalījumu starp dalībvalstīm, uzsverot progresu aizsardzībai atvēlēto izdevumu palielināšanā, militāro spēju attīstībā un valstu iesaistē NATO starptautiskās misijās un operācijās.

"Latvija ir izpildījusi NATO izvirzītos mērķus, aizsardzības budžetam atvēlot divus procentus no iekšzemes kopprodukta, bet investīcijām novirzot vairāk nekā divdesmit procentu no kopējā budžeta. Aliansei ir maksimāli ātri jāatvēl aizsardzībai nepieciešamie finanšu līdzekļi, un divi procenti ir tikai sākums," norāda Pabriks.

Pabriks sanāksmes laikā tikās ar Kanādas aizsardzības ministru Hardžitu Sadžānu, pārrunājot ar NATO paplašināto klātbūtni Latvijā saistītos jautājumus. Ministri uzsvēra, ka NATO paplašinātā klātbūtne reģionā ir nozīmīgs atturēšanas instruments, kam ir ne tikai politiska, bet arī operacionāla nozīme, un arī turpmāk ir būtiski stiprināt NATO klātbūtni reģionā.

NATO aizsardzības ministru sanāksme turpināsies ceturtdien, un tās dienaskārtībā būs jautājums par NATO misijām un operācijām, kā arī  NATO un ES sadarbību.

Top komentāri

Karline
K
Ka NATO var Latvijas valsti parstavet zaglis, juda, korumpants, melis, blata sistemas veidotajs valsts parvalde, kretins A.Pabriks?
andris.r
a
Jāliek Krievijai saprast ka uzbrūkot kādai no NATO valstīm kara darbība nenotiks tikai tās teritorijā, bet gan arī visā Krievijā. Vaņka respektē tikai dūri.
Uldis
U
Jūs varat stiprināt ko gribat ,bet pienāks laiks ,un jūs tauta izdzīs no šejienes !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas