Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Nebūtu Modra, iespējams, neizglābtos

Viņa kā ik rītu ved dēlu uz skolu, taču šoreiz, izbraucot līkumu, mašīnai pārsprāgst riepa un tā iegāžas Šķēdes upē. Beigas nebija viņai laimīgas. Tādu sapni Sanda Vaivade redzēja agrā rīta stundā 13. maijā. Piecēlusies viņa drīz par sapni aizmirsa - kāpa mašīnā, lai kopā ar dēlu Leno Kristianu (8) brauktu uz skolu. Iebraucot Saldus novada Šķēdē, Sanda braukusi lēnāk, tuvojies asais līkums pie upes. «Un viss - melns gar acīm palika. Nākamais, ko atceros - mašīnā es riju ūdeni,» stāsta Sanda. Tas pats līkums, tā pati upe, bet beigas pavisam citas - viņu ar dēlu izglāba.

Nelaimes brīdī šķēdēnietis Modris Staņislavskis (59) turpat netālu no upes savā dārziņā pie mājas zāģēja dēļus siltumnīcai. «Dzirdu, ka briesmīgi bremzes kauc. Es vēl nodomāju - kas tādā ātrumā pa šo līkumu brauc! Būkšķis, un redzēju, ka upē ūdens uzsprāgst augšā,» stāsta Modris. Skrējis uz Šķēdes upīti, tajā redzēja apgāzušos mašīnu, no ūdens ārā rēgojās tikai riteņi. No auto viņš izvilka Sandu un Leno. Taču kā varonis gan nejūtas - tas no mazrunīgā vīra jaušams arī bez vaicāšanas. Esot darījis to, ko vienkārši tajā brīdī vajadzēja. Viņš gan uzreiz noraizējies pajautā: kā meitene jūtas? Priecājas, uzzinot, ka Sandai ir labāk. Puiku no slimnīcas izrakstīja jau tajā pašā dienā.

Kā tieši notika negadījums, Sanda neatceras. Vien to, ka viņai pēkšņi kļuvis slikti, visdrīzāk jau ar sirdi, un viņa zaudējusi samaņu. Iepriekšējā naktī maz gulējusi, jaunākais dēls nevarējis iemigt. Pēcāk gan aculiecinieki esot stāstījuši - mašīna vispirms ietriekusies kilometru stabiņā, tad apmetusi divus kūleņus un iegāzusies upē.

Kad Modris piesteidzies pie mašīnas, viņš meties ūdenī, tas bijis līdz pleciem. Neesot pat uzreiz sapratis, kurš ir mašīnas priekšgals, kurš pakaļgals. Priekšējo durvju rokturis viegli padevies, tumšajā ūdenī viņš uzreiz sataustījis Sandu, diezgan veikli izvilcis laukā. «Labi, ka viņa uzreiz atjēdzās, kad izvilku krastā. Viņa pagrieza galvu un pateica, ka puika vēl ir iekšā,» atceras Modris. Viņš devies pēc zēna; sākumā glābšana nenākusies viegli, viens mašīnas sāns bijis sadauzīts. Puikam esot paveicies, jo pie mašīnas griestiem bijusi vietiņa, kur elpot.

Pilnu žurnālistes Lauras Dzērves un Ilonas Skorobogatovas rakstu "Nebūtu Modra, iespējams, neizglābtos" meklējiet šeit


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas