Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Nodibina Jaunatnes sporta fondu

Ceturtdien Siguldā Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padome (LSIIDP) savā konferencē nodibināja  Jaunatnes sporta fondu. To dibina ar mērķi piesaistīt finanšu līdzekļus un citus resursus valsts jaunatnes sporta attīstībai, talantīgo jauno sportistu atbalstam, treneru un sporta skolotāju tālākizglītībai, portālu Diena.lv informēja LSIIDP valdes priekšsēdētāja Diāna Zaļupe.

LSIIDP ir lielākā Latvijas jaunatnes sporta organizācija, kura apvieno sporta skolas un sporta klubus. Pašreiz LSIIDP biedri ir 63 Latvijas sporta skolas un klubi, kuri pārstāv 50 lielākās valsts pilsētu un novadu pašvaldības. Sporta skolās un klubos 38 sporta veidos, galvenokārt olimpiskajos, trenējas 28 000 jauno sportistu, strādā vairāk kā 1100 treneru.

"Jaunatnes sporta fonda darbā iesaistīsim populārus sportistus, sporta menedžerus, trenerus, kā arī citas sabiedrībā atzītas autoritātes," sacīja D.Zaļupe. Viņa norādīja, ka, lai attīstītu fonda darbību, viņi vērsīsies pēc atbalsta pie valsts un sabiedriskajām organizācijām, uzņēmējiem, mecenātiem.

Ceturtdien konferencē savu atbalstu fondam izteica arī Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis. Preses konferencē par fonda pozitīvo nozīmi jaunatnes sporta attīstībā savu viedokli pauda pasaules čempions skeletonā Martins Dukurs, Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis un Siguldas novada domes deputāts Dainis Dukurs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas