Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rojas un Mērsraga deputātus nedalīs, būs jaunas vēlēšanas

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, noraidot vienu no Juridiskā biroja piedāvājumiem nerīkot Rojas un Mērsraga novados jaunas vēlēšanas, bet deputātus sadalīt, tomēr izšķīrās par ārkārtas vēlēšanām.

Viens no argumentiem bija saistīts ar to, ka Mērsragu Rojas novadā pārstāv trīs reizes mazāks deputātu un kandidātu skaits, nekā Roju. Ja vēlēšanas nerīkotu, tad ietaupītos nauda un domes varētu sākt strādāt jaunajā gadā.

Komisija nolēma, ka Rojas un Mērsraga domju vēlēšanas būs 18.decembrī, kas ir tuvākais iespējamais datums, lai tās varētu sarīkot. Tādā gadījumā pašvaldības varētu sākt strādāt jaunajā sastāvā 2011,gada 3.janvārī, par ko gan komisija vēl konsultēsies ar juristiem, jo ir gadījumi, kad vēlēšanu rezultāti tiek apstrīdēti, un tāpēc ir jāparedz ilgāks termiņš līdz jaunā sasaukuma pirmajai sēdei.

Likumu par Rojas novada sadalīšanu komisija plāno sagatavot pieņemšanai galīgajā lasījumā ceturtdien, jo tajā arī ir jāparedz, ka Rojas un Mērsraga novadu domes tiek ievēlētas nevis uz četriem gadiem, bet tās strādā līdz šī sasaukuma beigām 2013.gadā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas