Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Saldū, izkrītot no iepirkumu ratiem, trīs gadus vecs zēns lauž pakauša kaulu

Saldū nedēļas sākumā, izkrītot no lielveikala iepirkuma ratiem, trīs gadus vecs zēns lauzis pakauša kaulu, aģentūru BNS informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienestā.

Ātrās palīdzības reanimācijas brigāde puiku nogādājusi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā.

Ņemot vērā šo nelaimes gadījumu, kā arī citus līdzīgus, mediķi vecākiem atgādina, ka iepirkumu rati primāri ir paredzēti produktu novietošanai, nevis bērnu vizināšanai. Tomēr, ja bērns ir paņemts līdzi un vecāki vēlas bērnu sēdināt iepirkumu ratos, jāatceras, ka ratiem ir ļoti atšķirīgas konstrukcijas un smaguma centri un tie ne vienmēr garantē bērnu drošību.

Ja iepirkumu ratiem ir speciāls bērnam paredzēts sēdeklis - parasti ratu augšdaļā, mediķi aicina to izmantot tikai atbilstoša vecuma un svara bērnu pārvadāšanai, iepriekš izvērtējot, cik bērnam šī sēdvieta ir ērta un droša - vai ir vieta kājām un vai kustoties rati nevar sasvērties un apgāzties.

Mediķi atgādina, ka jau lielāku bērnu sēdināšana ratu nodalījumā, kas paredzēts produktu novietošanai, nav pilnībā droša bērnam, jo bērns var piecelties kājās un gūt smagas traumas, ratiem sasveroties un krītot gan uz priekšu, gan uz sāniem.

Vecāki ir aicināti uzmanīties, sēdinot bērnus ratos, kas izveidoti kā rotaļu mašīnas, jo šādos ratos bērns atrodas tuvu grīdai un vecākiem nav viegli pārredzama bērna rīcība. Atrašanās mašīnas kabīnē padara bērnam sasniedzamus zemākos veikala plauktus, no kuriem viņš var paņemt dažādas preces un šķidrumus un nodarīt kaitējumu savai veselībai, tos atverot, apēdot, iedzerot vai citādi traumējoties.

NMP dienesta mediķi aicina vecākus no iepirkumu ratiem, kuros atrodas bērns, nenovērsties, tos visu laiku pieturēt, jo rati, it sevišķi, ja tie ir tukši, no bērna svara var sasvērties un kopā ar mazuli apgāzties. Vienlaikus jāseko, lai bērns no veikala plauktiem nepaķer viegli sasniedzamas preces, it sevišķi tās, kas var apdraudēt viņa veselību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas