Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vilcienu un autobusu biļetes kļuvušas dārgākas

No 1.aprīļa spēkā stāsies jauni dzelzceļa braukšanas biļešu tarifi, kas ir par 5% līdz 9% augstāki nekā esošie, informē AS Pasažieru vilciens Pasažieru informācijas un mārketinga departamenta vadītājs Andrejs Fiļipovs.

Biļešu cenu izmaiņas neskars Rīgas pilsētu, kuras robežās (14 kilometri) cenas saglabāsies esošās - 50 santīmi.

Neskatoties uz straujo energoresursu cenu kāpumu, pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu Latvijā biļešu cenas nav paaugstinātas kopš 2009.gada janvāra, kas vilciena transportu padara ne vien par finansiāli stabilāko un izdevīgāko pārvietošanās veidu, bet arī ļauj novērot pozitīvas tendences pasažieru skaita pieauguma jomā, skaidroja Fiļipovs.

Cenas paaugstinās arī starppilsētu autobusi. Piemēram, SIA VTU Valmiera apkalpotajos reģionālajos starppilsētu nozīmes autobusu maršrutos spēkā stāsies jauni tarifi, kas ir augstāki vidēji par pieciem līdz septiņiem procentiem. Reģionālajos vietējās nozīmes autobusu maršrutos tarifi nemainīsies, informē Valmieras pašvaldībā.

iļešu cenu kāpums vairāk skars tos pasažierus, kuri pārvietosies garos starppilsētu maršrutu posmos, bet īsākos attālumos biļešu cenas pat samazināsies uz pazeminātās iekāpšanas maksas rēķina. Autobusu pasažieriem, pārvietojoties īsajos attālumos līdz 30 kilometriem, iekāpjot un izkāpjot ārpus lielajām pilsētām (arī ārpus Valmieras), biļešu cena samazināsies vidēji par 10%. Maršrutu posmos, kas pārsniedz 150 kilometrus, braukšanas maksa pieaugs vidēji par 10% līdz 11%.

Piemēram, maršrutā "Valmiera-Straupe-Rīga" turpmāk biļete braucienam no Valmieras līdz Rīgai maksās 3,35 latus līdzšinējo 3,10 latu vietā. Biļete maksās vienādi visos šī maršruta autobusos. Biļete braucienam tā paša maršruta posmā "Valmiera-Kaktiņi" vai "Valmiera- Saulītes" maksās par pieciem santīmiem mazāk nekā iepriekš, bet posmā "Valmiera-Rubene" par pieciem santīmiem vairāk nekā iepriekš. Biļete maršruta posmā "Stalbe-Straupe" maksās par 20 santīmiem mazāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas