Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jaunās militārās stratēģijas ietvaros Austrālijā ierodas pirmie ASV karavīri

Atbilstoši ASV un Austrālijas līgumam par 2,5 tūkstošu ASV jūras kājnieku izvietošanu šajā valstī, Austrālijā ieradušies pirmie ASV armijas karavīri, vēsta aģentūra AFP. Austrālijas ziemeļu pilsētā Darvinā ieradušies 180 ASV karavīri, kuri tiks izvietoti armijas bāzē Robertsona Barakas (Robertson Barracks), kas atrodas Darvinas nomalē.

ASV armijas karavīri Austrālijā ieradīsies pēc rotācijas principa un pastāvīgu savu bāzi Austrālijas teritorijā Vašingtona neveidos. Līdz 2017. gadam Savienoto Valstu militārais kontingents Austrālijā sasniegs 2,5 tūkstošus cilvēku.

Jāatgādina, ka marta beigās laikraksts The Washington Post vēstīja, ka ASV izskata iespēju padarīt Austrālijai piederošās Kokosu salas par savu bezpilota lidmašīnu palaišanas vietu. Kā tika apgalvots publikācijā, tāpat iespējams, ka Austrālija paplašina savu jūras karaspēku bāzi Pērtā, lai to varēja izmantot amerikāņu militārpersonas. Bez tam Austrālijas varas iestādes, saskaņā ar šo informāciju, var izveidot bāzi Brisbēnā, kur atradīsies amerikāņu karakuģi.

Savienoto Valstu militārā kontingenta izvietošana Austrālijā notiek ASV jaunās militārās stratēģijas, kuru 2012. gada 5. janvārī publiskoja prezidents Baraks Obama, ietvaros. Atbilstoši tai iecerēts, ka ASV militārie resursi tiks koncentrēti Āzijas un Klusā okeāna reģionā un īpaši Dienvidaustrumu Āzijā. ASV gatavojas paplašināt militāro sadarbību ar Singapūru un Filipīnām, kā arī nostiprināt sakarus ar Taizemi, Vjetnamu, Malaiziju, Indonēziju un Bruneju. Kā atzīmē eksperti, šādi Vašingtona tiecas mazināt Ķīnas ietekmi reģionā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits