Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Tramps liek iesaldēt Venecuēlas valdības aktīvus ASV

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien parakstīja rīkojumu, kas iesaldē Venecuēlas valdības aktīvus Savienotajās Valstīs un aizliedz darījumus ar tām šīs valsts iestādēm, kurām pieder šie aktīvi.

Rīkojuma teikts, ka tas tiek darīts, "jo [Venecuēlas prezidents] Nikolass Maduro un ar viņu saistītās personas turpina uzurpēt varu, kā arī [Venecuēlā] turpinās cilvēktiesību pārkāpumi".

Tiks pieļauti izņēmumi, lai piegādātu Venecuēlai pārtiku, medikamentus un apģērbu.

Netiek aizliegti darījumi ar Venecuēlas privāto sektoru.

Laikraksts The Wall Street Journal norāda, ka jaunās sankcija Venecuēlai ir pielīdzināmas tām, ko Vašingtona noteikusi Kubai, Irānai, Sīrijai un Ziemeļkorejai.

Iepriekš Vašingtona noteikusi sankcijas Venecuēlas naftas un gāzes sektoram, kā arī centrālajai bankai.

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp kreisi noskaņoto prezidentu Maduro un Nacionālas asamblejas spīkeru Huanu Gvaido, kas janvārī sevi pasludināja par prezidenta pienākumu pagaidu izpildītāju un kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts pagaidu vadītāju atzinušas aptuveni 50 valstis, arī ASV un daļa Latīņamerikas valstu.

30.aprīlī Gvaido mēģināja rosināt militāru sacelšanos pret Maduro, taču neguva bruņoto spēku atbalstu.

Top komentāri

Ass
A
Cien.Trampa kungs Latvija arī ir uzurpēta valdiba un ir vieta cilvektiesību pārkāpumiem!Vai lēmums par finansu zādzību attieksies arī uz Latviju?Kadiem jābūt nosacījumiem lai finanses atgriestu?
Domāts ASV vētniecībai
D
Hujilassss ASV kaut ātrāk iesāktos tā diena ,kad atklāti varēs sākt jūs parazītus dauzīt . Lopi es jūs caur skursteni izlaidīšu ,kā to darija Ādolfs es jums to garantēju .
Pipars
P
Ja Tramps šitā turpinās mīdīties pa citu valstu finansēm tad pienāks diena kad viņa būvētā siena ar Meksiku kalpos nevis ASV aizsardzībai no nelegāļiem no Meksikas valsts, bet otrādi šī siena kalpos Meksikai lai aizsargātos no ASV nabadzībā iedzītajiem pilsoņiem kas gribēs bēgt uz Meksiku...!? Daudziem tas liksies jocīgi, bet zinot parādu slogu ASV, kur cilvēku personālie parādi dalot uz katru cilvēku šai valstī aizvakar pārsniedza 60 000 dolāru- jā tieši tā.. uz katru šīs valsts pilsoni - katru no 320 miljoniem ieskaitot zīdaiņus! Un zinot to faktu ka autorūpniecība masveidā pārtek uz Meksiku - šis manis aprakstītais scenārijs nebūt nav murgos izsapņota utopija... Skumji... ASV skumji.. A- es savulaik biju tā apmāts ar ASV kā sapņu zemi kurā jebkuram indivīdam ir iespēja realizēt savu ģenētisko potenciālu. Realitātē tas viss izrādās ir viens vienīgs parādos slīkstošs toksisks feiks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits