Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dīzeļgeitas skandālā Kanādas tiesa Volkswagen piemēro 135,8 miljonu eiro sodu

Toronto tiesa trešdien Vācijas autobūves koncernam Volkswagen noteica 196,5 miljonu Kanādas dolāru (135,8 miljonu eiro) naudassodu, uzņēmumam atzīstot vainu vides aizsardzības likumu pārkāpšanā saistībā ar dīzeļautomobiļu kaitīgajiem izmešiem.

Šis naudassods ir papildus gandrīz 2,4 miljardiem dolāru, ko Volkswagen 2016.gadā piekrita samaksāt, lai kompensētu kanādiešiem, kuri no 2009.gada līdz 2016.gadam iegādājās automobiļus, kas neatbilda Kanādas noteiktajiem standartiem attiecībā uz kaitīgajiem izmešiem.

Tāpat kompānija Kanādā bijusi spiesta samaksāt 17,5 miljonu dolāru naudassodu par nepatiesu reklāmu.

Pēc četrus gadus ilgušas izmeklēšanas Kanādas varasiestādes decembrī izvirzīja apsūdzības Volkswagen par apzinātu aptuveni 130 000 automobiļu importēšanu valstī, lai arī šīs automašīnas neatbilda noteiktajiem kaitīgo izmešu standartiem.

Kanādas prokuratūra norāda, ka uzņēmumam piemērotais naudassods ir 26 reizes lielāks salīdzinājumā ar soda naudu, kāda jebkad noteikta par Kanādas vides aizsardzības likumu pārkāpumiem.

2015.gada septembrī Volkswagen izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu mērījumu falsificēšanas programmatūra.

Top komentāri

Scorseze
S
Idiotisms pasaulē uzņem apgriezienus, jo tālāk, jo trakāk! Valdības pieņem neizpildāmus noteikumus un aktīvi "tiesā". Kā jau šeit esmu vairākkārt rakstijis, kad idioti sāk diktēt noteikumus, nekas labs nav gaidāms, jāutājums, cik ilgi cilvēkiem pietiks pacietības? Kapēc neviens neķērc par lielāku idiotismu šajā nozarē, proti, hibrīdautomobiļiem tiek uzrādīti neiespējami zemi degvielas patēriņi, saistībā ar to arī CO izmeši, taču realitātē šie patēriņi ir vairāk kā piecreiz lielāki, tātad arī CO izmešu daudzums. Taču hibrīdi, tas taču ir moderni, tas taču ir "zaļi":):):)
trusis nejaukais
t
varbuut pietiks jau mociit to koncernu, vai arii gribat pilniibaa izniicinaat tos kas rada darba vietas un tad suukaat iikshkji un bljaut ka nav darba
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits