Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Baltijas valstu glābēji Moldovā sākuši plūdu ūdeņu atsūknēšanu

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ugunsdzēsēji-glābēji, kuri vakar ieradās plūdu skartajā Kantemiras pilsētā, kas atrodas Moldovas dienvidos, šodien sākuši sūknēšanas darbus, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības nodaļas vecākais inspektors Ivars Nakurts.

"BaltFloodCombat" vienība šodien agri no rīta izvietoja sūkņus plūdu skartajās teritorijās, un sūkņi pilnā darbībā veic ūdens sūknēšanu, sacīja Narkuts.

Pirmais vienības uzdevums ir atbrīvot šoseju un pieguļošās teritorijas, lai pa to atjaunotu transporta kustību. Latvijas komanda strādā divās maiņās pa astoņām stundām. Katrā maiņā strādā divi cilvēki.

Šodien vienību sūknēšanas darbu vietā apmeklējis arī Moldovas Iekšlietu ministrijas pārstāvis.

Ja plāni nemainīsies, "BaltFloodCombat" Kantemirā varētu pavadīt pāris dienas, bet kopumā Moldovā komanda strādās līdz 12.septembrim.

No Latvijas uz Moldovu ir devies VUGD Operatīvās vadības pārvaldes (OVP) Operatīvās pārvaldīšanas nodaļas priekšnieks kapteinis Ivo Mežulis, OVP Operatīvās pārvaldīšanas nodaļas operatīvais dežurants kapteinis Andris Krots, Rīgas reģiona pārvaldes 8.daļas vada komandiera vietnieks virsseržants Sergejs Savčenko, Rīgas reģiona pārvaldes 7.daļas ugunsdzēsējs-glābējs kaprālis Jānis Dinbirs un Vidzemes reģiona brigādes Madonas daļas ugunsdzēsējs-glābējs kaprālis Dzintars Zaretoks.

Baltijas valstu glābēju vienība uz plūdu radīto seku likvidēšanas pasākumiem Moldovā aizbraukusi ar trīs konteineru vedējiem, divām glābšanas automašīnām, vienu mikroautobusu, vienu apvidus automašīnu un divām piekabēm.

"BaltFloodCombat" ir Eiropas Savienības (ES) finansēts projekts, kas tiek īstenots, sadarbojoties triju Baltijas valstu glābšanas dienestiem - Igaunijas Glābšanas pārvaldei, Lietuvas Ugunsdzēsības un glābšanas departamentam un Latvijas VUGD. Projekta uzdevums ir izveidot starptautisku augstas veiktspējas sūknēšanas moduli ar apmācītu personālu, efektīvu un modernu ekipējumu. Projekta galvenie mērķi ir uzlabot katras valsts gatavību plūdiem un pastiprināt ES ātrās reaģēšanas spējas vienā no visbiežāk sastopamām ārkārtējām situācijām - plūdos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits