Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Tulūzas šāvēja upura draudzenei atļauj stāties pēcnāves laulībā

Francijas gaisa desanta spēku kareivja, kurš pagājušajā nedēļā tika nogalināts Francijas pilsētā Montobānā, stāvoklī esošajai draudzenei Karolīnai Monē atļauts noslēgt ar viņu pēcnāves laulību, vēsta BBC News. Kaprāļa Abela Šenufa slepkavībā policija vaino Muhamedu Merā, kurš aresta brīdī izrādīja bruņotu pretestību un kuru nošāva snaiperis.

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī atļāvis pēcnāves laulību saskaņā ar Francijas likumdošanu, kura ļauj noslēgt šādas laulības īpašos apstākļos, paziņoja meitenes advokāts Žilbērs Golārs. Pēcnāves laulību noslēgšanas galvenais iemesls gandrīz vienmēr ir likumīga statusa piešķiršana stāvoklī esošas sievietes bērnam.

Muhamedu Merā, kurš atzina sevi par vainīgu Abela Šenufa un vēl sešu cilvēku slepkavībās, policija nošāva ceturtdien. Dzīvokļa, kurā bija aizbarikādējies par slepkavībām aizdomās turētais islāma ekstrēmists, aplenkums turpinājās 32 stundas. Ceturtdien no rīta īpašo uzdevumu vienība tomēr spēja ieņemt dzīvokli triecienā, tomēr M. Merā atklāja pretuguni no uzreiz vairākiem ieročiem un izlēca pa logu. Šajā brīdī snaiperis arī nošāva teroristu.

Francijas premjerministrs Fransuā Fijons piektdien paziņoja, ka varas iestādēm iepriekš nav bijis pietiekama pamata M. Merā arestam, jo radikāli uzskati nevar kalpot par iemeslu apcietināšanai. Līdz slepkavību sērijai Tulūzā un Montobānā M. Merā varas iestādēm bija zināms kā cilvēks ar radikāliem uzskatiem, kas iesaistīts dažādos kriminālnoziegumos, taču nav saistīts ar terorismu.

Francijas drošības dienesti šobrīd tiek pakļauti kritikai par to, ka nav spējuši novērst šos noziegumus, neskatoties uz to, ka M. Merā atradās to redzes lokā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits