Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Francija kritizē Eštones diplomātiskos centienus

Francijas ārlietu ministrs Alēns Žipē kritizējis Eiropas Savienības (ES) augstās pārstāves Ketrinas Eštones diplomātiskos centienus, vienlaikus aicinot labāk koordinēt politiku, liecina vēstule, kas nonākusi ziņu aģentūras AFP rīcībā.

"Mums ir jāuzlabo Eiropas Ārlietu dienesta (EEAS) darbs un tas, kā tas tiek koordinēts ar dalībvalstu diplomātiskajiem centieniem," teikts vēstulē, kas Eštonei nosūtīta pirms piektdien un sestdien Kopenhāgenā notiekošās ES ārlietu ministru sanāksmes.

Eštones vadītajam dienestam ir "labāk jāsadarbojas ar dalībvalstīm un jāuzlabo spējas uzklausīt idejas", norādīja Žipē. ES ārlietu dienestam ir "jāuzlabo kompetence globālos un daudzpusējo attiecību jautājumos - kodolieroču neizplatīšanas jomā, cīņā ar terorismu, attiecībā uz ES rīcību starptautiskos forumos", uzsvēra ministrs.

Viņš arī mudināja, ka ir jāuzlabo ārlietu dienesta spējas reaģēt uz cilvēktiesību problēmām visā pasaulē, piemēram, Irānā un Sīrijā.

Britu politiķe Eštone vada EEAS darbu kopš tā izveidošanas pirms diviem gadiem, bet jau vairākkārt izpelnījusies kritiku par to, ka dienestam trūkst vadības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits