Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Laikraksts: Atēnas lūgs ES atlīdzināt par grieķu nesto upuri

Grieķijas premjerministrs Antonis Samars gatavojas aicināt Eiropas Savienību (ES) reaģēt uz grieķu nesto upuri un pārskatīt Grieķijas glābšanas programmas nosacījumus, liecina Grieķijas laikraksta Ta Nea rīcībā esošā informācija.

Ta Nea norāda, ka šādu lūgumu Samars pauž vēstulē, ko ES partneriem ceturtdien un piektdien notiekošajā samitā gatavojas nodot Grieķijas prezidents Karols Papulijs. Nedz Samars, nedz arī Grieķijas finanšu ministrs Vasilis Rapans ES samitu neapmeklēs, jo abi ir saslimuši.

Vēstules saturs pilnā apmērā nav publiskots, tomēr avoti valdībā informē, ka Samars vēstulē pauž viedokli, ka būtu nepieciešams pārskatīt pēdējās Grieķijas palīdzības programmas nosacījumus, ņemot vērā ekonomikas recesiju, kas ir izrādījusies lielāka par prognozēto.

Kā vēstīts, šogad Grieķijai apmaiņā pret skarbiem taupības pasākumiem tika piešķirta starptautiskā finanšu palīdzība 130 miljardu eiro apmērā. Grieķijas premjers uzskata, ka palīdzības programmas nosacījumus vajadzētu pārskatīt, liekot lielāku uzsvaru uz izaugsmes veicināšanu, lai valsts varētu pārvarēt piecus gadus ilgušo recesiju. Tajā pat laikā Grieķija arī vēlas iesaldēt daļu reformu, tostarp algu samazināšanu un pensiju samazināšanu.

Tikmēr ES amatpersonas jau vairākkārt ir uzsvērušas, ka par Grieķijas glābšanas programmas nosacījumu maiņas nevar būt ne runas, tomēr Atēnas varētu cerēt uz nosacījumu izpildes termiņu pagarināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits