Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pakistānas lidmašīna Zviedrijā nolaidusies «telefonteroristes» viltus ziņojuma dēļ

Pakistānas lidmašīna Boeing 777, kas lidoja no Toronto uz Karači, sestdien bija spiesta izdarīt ārkārtas nolaišanos Stokholmas Ārlandas lidostā, vēsta aģentūra AP. Tiesa, vēlāk piespiedu nolaišanās iemesls – spridzeklis bagāžā – neapstiprinājās, bet Kanādas policija tagad meklē «telefonteroristi», kas sniedz viltus ziņojumu.

Pilots nolaišanos Zviedrijā pieprasīja pēc tam, kad no Kanādas saņēma ziņu – viena pasažiera bagāžā varot būt sprāgstviela. 255 pasažieri un 18 apkalpes locekļi tika evakuēti, zviedru specdienesti pārbaudīja lidmašīnu un bagāžu, taču neko aizdomīgu neatrada. Galu galā pēc deviņām stundām lidmašīna izlidoja uz Mančestru, no kurienes turpināja ceļu uz Karači.

Zviedrijas policija aizturējusi kādu jaunu cilvēku, kurš it kā vedis sprāgstvielu. Aizturētais ir Kanādas pilsonis, bet daži avoti vēsta, ka viņš esot dzimis Pakistānā. Aizturētais neesot pretojies, taču par notiekošo bijis neapmierināts, vēsta zviedru policija.

Pēc nopratināšanas policija aizturēto atbrīvojusi, tomēr viņš nevarēja lidot tālāk tajā pašā lidmašīnā. Zviedru varas iestādes solījušas palīdzēt aizdomīgajam pasažierim nokļūt līdz Karači.

Savukārt Kanādas policija mēģina atrast sievieti, kura sniedza viltus ziņojumu par sprāgstvielām lidmašīnā. Noskaidrots, ka viņa zvanījusi divas reizes. Pirmajā reizē viņa paziņoja, ka lidmašīnā uz Karači esot ievietots spridzeklis, bet pēc tam piezvanīja atkal un precizēja iespējamā terorista pazīmes. Kanādas policijas preses sekretārs teicis - «kādam uz šo vīrieti bija lielas dusmas».

Ja «telefonteroristi» atradīs, viņai draud apsūdzība par viltus ziņojuma sniegšanu un apzināti melīgu paziņojumu par terora aktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits