Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Par Grieķijas sociālistu līderi gatavojas kļūt valsts finanšu ministrs

Vienīgais kandidāts uz Grieķijas Panhellēnistiskās sociālistiskās kustības ( PASOK) priekšsēdētāja amatu ir vicepremjers un finanšu ministrs Evangels Venizels, svētdien paziņoja partija.

55 gadus vecais Venizels ir vienīgais, kuram savas kandidatūras atbalstam izdevies savākt PASOK nacionālās padomes 200 locekļu parakstus, kā to prasa partijas statūti. Abi pārējie pretendenti uz partijas līdera amatu bija pilsoņu aizsardzības ministrs Krists Papucis un bijušais deputāts Stefans Cumaks.

PASOK līdera vēlēšanas notiks nākamsvētdien, un tajās varēs piedalīties ne tikai partijas biedri, bet visi Grieķijas pilsoņi. Tā kā Venizels ir vienīgais kandidāts, paredzams, ka viņš tiks ievēlēts.

Sestdien no PASOK priekšsēdētāja amata atkāpās ekspremjers Georgs Papandreu, lai partija varētu ar jaunu līderi gatavoties aprīlī gaidāmajām ārkārtas parlamenta vēlēšanām. Papandreu bija PASOK līderis kopš 2004.gada.

Sociālisti pie varas nonāca 2009.gadā, bet jau pēc gada Papandreu valdība bija spiesta ņemt Eiropas Savienības un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) aizdevumu, kura dēļ bija jāveic nepopulāri taupības pasākumi. Pērnā gada novembrī, kad Papandreu valdību vairs neatbalstīja vairākums parlamenta deputātu, viņš atstāja premjera amatu un PASOK iesaistījās nacionālās vienotības pagaidu valdībā, kuru vada bezpartijiskais premjers Luks Papadems.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits