Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Trīs Eiropas valstīs notver islāmistus, kuri plānojuši uzbrukumu Beļģijai

Starptautiskas pretterorisma operācijas laikā otrdien trīs Eiropas valstīs aizturēti 11 cilvēki, kurus tur aizdomās par uzbrukuma plānošanu Beļģijā. Pastāv aizdomas, ka daļa notverto ir saistīti ar ekstrēmistu grupējumu Kaukāza emirāts, kas uzņēmies atbildību par vairākiem pēdējā laika terora aktiem Krievijā, ziņo BBC.

Operācijas laikā Beļģijas pilsētā Antverpenē arestēti septiņi, Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā trīs, bet Vācijas pilsētā Āhenē viens aizdomās turamais, arī viena sieviete. Viņu vidū ir Beļģijas, Nīderlandes, Marokas un Čečenijas iedzīvotāji.

Šo cilvēku aizturēšana notikusi pēc gadu ilgas izmeklēšanas, ko veikušas vairākas valstis. Uzbrukuma gatavošanā tikusi izmantota ekstrēmistu tīmekļa vietne Ansar Al Mujahideen, bet pagaidām policija nav noskaidrojusi, kas bijis teroristu mērķis, raksta AFP. Drošības iestādes noraida, ka šis grupējums saistīts ar plānotajiem uzbrukumiem Vācijā.

Izmeklētājiem ir aizdomas, ka daļa aizturēto Eiropā vervējuši kaujiniekus cīņām Krievijas Ziemeļkaukāza reģionos Čečenijā, Dagestānā un Ingušijā, iespējams, ka viņi finansiāli atbalstījuši islāmistu organizāciju Kaukāza emirāts, kas uzņēmusies atbildību par pērn novembrī notikušo sprādzienu, kas izraisīja ātrvilciena Ņevas ekspresis avāriju, kurā gāja bojā 28 pasažieri. Tā arī uzņēmusies atbildību par Maskavas metro martā notikušajiem sprādzieniem, kas nogalināja 40 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits