Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vācijas sociāldemokrātu kandidāts kanclera amatam kritizē Merkeli par patiesības slēpšanu Grieķijas jautājumā

Bijušais Vācijas finanšu ministrs un Vācijas Sociāldemokrātu partijas (SPD) kandidāts uz kanclera amatu nākamgad gaidāmajās vēlēšanās Pērs Šteinbriks veltījis asu kritiku kanclerei Angelai Merkelei, pārmetot viņai patiesības slēpšanu par patieso situāciju Grieķijas jautājumā.

Intervijā laikrakstam Welt am Sonntag Šteinbriks, kuram sociāldemokrāti uzticējuši partijas kampaņas vadību pirms nākamruden gaidāmajām Bundestāga vēlēšanām, pārmeta Merkelei, ka viņa nestāsta tautai patiesību par Grieķiju, proti, ka palīdzība Atēnām prasīs vairāk laika un naudas, nekā vācieši domā. "Grieķijas gadījumā mēs nevaram pievilkt skrūves vēl ciešāk. Grieķiem ir jāpilda savi solījumi, bet mums jādod viņiem arī vairāk laika," norādīja Šteinbriks. Viņš paziņoja, ka SPD principā neiebildīs pret trešo aizdevumu Grieķijai, bet lēmums būs atkarīgs no attiecīgajiem apstākļiem.

Šteinbriks piekrita, ka Grieķijas izstāšanās no eirozonas būtu iznīcinoša, jo šādam solim būtu smagas ekonomiskās sekas. Merkelei "ir beidzot jāpasaka vācu tautai patiesība: Grieķija nespēs aizņemties naudu kapitāla tirgos turpmākos septiņus vai astoņus gadus. Līdz tam mums būs viņiem jāpalīdz," norādīja bijušais finanšu ministrs.

Tiesa, tautā Šteinbrika viedoklis var neiemantot popularitāti, jo liela daļa sabiedrības joprojām atbalsta kancleres strikto nostāju Grieķijas jautājumā. Laikraksta Bild pagājušajā nedēļā publiskotā sabiedriskās domas aptauja liecina, ka SPD atbalsta 37% vēlētāju, kas ir par desmit procentpunktiem mazāk nekā Merkeles vadītajiem kristīgajiem demokrātiem (CDU). Aptuveni divas trešdaļas aptaujāto uzskatīja, ka kanclera amatā Šteinbriks Merkeli nākamgad neaizvietos. Tomēr bijušajam finanšu ministram vēl ir vesels gads laika, lai iemantotu popularitāti tautā un panāktu Merkeli sabiedriskās domas aptaujās.

Pagaidām viņš noraidījis domu par sadarbību ar CDU valdības līmenī. "Mēs vēlamies gāzt šo valdību. Mēs vēlamies būt droši, ka tā netiek tikai daļēji aizvietota, bet pilnībā aizvietota ar SPD un Zaļo valdību," preses konferencē piektdien paziņoja Šteinbriks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits