Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ģenerālis: NATO negrasās iesaistīties militārās operācijās Sīrijā

NATO negrasās iesaistīties militārās operācijās nedz Sīrijā, nedz Irānā, iekams nebūs izmantotas visas politiskās iespējas domstarpību risināšanā, viesojoties Tallinā, ceturtdien uzsvēra NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Knuds Bartelss.

"NATO neveiks nekādas militārās darbības nedz Sīrijā, nedz Irānā, iekams visi politiskie līdzekļi politiska risinājuma panākšanai nebūs izmantoti," skaidroja augstā militārpersona. "Un lemšana par NATO rīcību ir visu 28 dalībvalstu ziņā," sacīja Bartelss, atbildot uz jautājumu par Sīrijas notriekto Turcijas militāro lidmašīnu. "Turcijas lidmašīnas notriekšana (..) bez brīdināja kārtējo reizi pievērsusi uzmanību šai krīzei," sacīja Bartelss.

Jāatgādina, ka Sīrija pagājušajā piektdienā notrieca turku iznīcināju F-4. Turcijas ārlietu ministrs Ahmeds Davutoglu svētdien pavēstīja, ka F-4 notriekšanas brīdī atradies starptautiskajā gaisa telpā, bet stundas ceturksni pirms tam uz īsu mirkli šķērsojis Sīrijas gaisa telpas robežu.

Turcijas iznīcinātājs no radaru ekrāniem pazuda piektdien ap plkst.12 pēc Latvijas laika. Kā noskaidrojās vēlāk, sašautais iznīcinātājs nogāzies aptuveni desmit kilometrus no Sīrijas piekrastes. Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans otrdien Sīriju pasludināja par apdraudējumu Turcijas drošībai. Turcijas premjerministrs otrdien arī brīdināja, ka Sīrijas radītie riski Turcijas pierobežā turpmāk tiks uzlūkoti par "draudiem un mēs tos uzskatīsim par militāru mērķi".

Savukārt, komentējot Krievijas un NATO attiecības, Bartelss uzsvēra, ka stratēģiskā partnerība starp militāro aliansi un NATO ir iespējama. "NATO nekādā ziņā nevēlas apdraudēt Krieviju, un arī NATO ballistisko raķešu aizsardzības sistēma nekādā ziņā nav domāta Krievijas apdraudēšanai," uzsvēra alianses amatpersona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Netanjahu nav atbildējis uz Libānas pamiera plānu

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ceturtdien paziņoja, ka viņa valdība nav reaģējusi uz ASV un to sabiedroto aicinājumu par 21 dienu ilgu pamieru Izraēlas un Libānas kaujinieku grupējuma...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits