Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Liepājas Universitāte piedāvā uzsākt studijas maģistra studiju programmā Jauno Mediju Māksla

2007. gada septembrī Liepājas Universitāte sadarbībā ar Jauno mediju kultūras centru"RIXC" un kultūras un informācijas centru "K@2" uzsāka bakalaura līmeņa studiju programmu "Jauno mediju māksla".

Pieaugot interesei un vajadzībai pēc izglītības, kas sevī ietver gan strauji attīstošās jauno mediju tehnoloģijas, gan māksliniecisku un radošu pieeju, Liepājas Universitāte šā gada septembrī piedāvā uzsākt studijas maģistra līmeņa studiju programmā "Jauno mediju māksla". Studentiem būs iespēja izvēlēties vienu no diviem virzieniem - akustiskās mākslas/elektroniskā mūzika un digitālie tīkli.

Programma orientēta uz pētniecībā balstītu jauno mediju mākslas attīstību, teorijas un prakses mijiedarbību, starpdisciplinaritāti.

2 gadu laikā studenti gan praktiski, gan teorētiski apgūs nepieciešamās zināšanas un prasmes sekojošos moduļos: Jauno mediju mākslas pētniecība, Audio kultūra, Kultūrā balstīta ekonomika, Fotogrāfiskie mediji, Interaktīvie mediji, Jauno mediju kultūrvides konteksti un saskaņā ar izvēlēto virzienu: Akustiskās mākslas/Elektroniskā mūzika vai Digitālo tīklu mediji.

Studiju ietvaros regulāri norisinās radošās darbnīcas un ārvalstu speciālistu vieslekcijas gan bakalaura, gan maģistra līmeņa studentiem.

Pēc studiju beigšanas absolventiem būs iespēja turpināt studijas doktorantūrā, strādāt zinātniskajā pētniecībā, kultūras iestādēs, mākslas centros un jauno mediju mākslas organizācijās, darboties kā individuāliem māksliniekiem vai strādāt radošajās industrijās.

Kā norāda viens no maģistra programmas izveides darba grupas ekspertiem Robs van Kranenburgs (Rob van Kranenburg, NL), LiepU izstrādātās maģistra programmas absolventi būs Latvijas līderi, kas, spējot kombinēt akadēmiskās tradīcijas ar veselīgu māksliniecisku praksi, spēs strādāt plašākā kontekstā ne tikai kultūras jomās.

Uzņemšanas nosacījumi: bakalaura grāds

Uzņemšanas prasības: mākslas pētījuma pieteikums maģistra darbam; radošās darbības portfolio

Maģistra līmeņa studiju programma izstrādāta projekta "Jauno mediju mākslas izglītības nodibināšana un attīstība Liepājā" (sadarbības līguma nr. LV0086) ietvaros. Projekts tiek finansēts ar Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta kā arī ar Liepājas Domes un Liepājas Universitātes atbalstu, nodrošinot vienmērīgu, kvalitatīvu un konkurētspējīgu augstākās izglītības vides pieejamību Eiropas telpā.

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas studiju programmas licences saņemšanas, plānots, ka studentu uzņemšana jaunajā programmā sāksies šā gada Jūlijā.

Informācija par bakalaura un maģistra studiju programmām pieejama Mākslas Pētījumu laboratorijas http://mplab.lv/index.php un Liepājas Universitātes http://www.liepu.lv/ mājaslapās.

liepu_logoLiepaja logomplab_logoeea_norway

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Bitus Latvia piedāvā ilgtspējīgus risinājums

Kokmateriāli ir viens no būtiskākajiem elementiem neskaitāmos projektos. Pareiza izvēle un materiālu izmantošana ir būtiska gan kvalitātes, gan projekta izturības nodrošināšanai. "Bitus L...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti