Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Skolotāja no Amerikas - Mis B

Balvu Valsts ģimnāzijā jaunais mācību gads ienesis lielas pārmaiņas. Septiņi jauni skolotāji papildinājuši kolektīvu. To skaitā ir arī angļu valodas skolotāja, kas ieradusies Balvos no Oregonas štata ASV - Beatrise Fendriča jeb Mis B, kā viņa liek sevi saukt skolēniem. Beatrisei ir 72 gadi, un viņa nesaprot ne vārda latviski, tomēr tas neliedz rast kopīgu valodu ar skolēniem un kolēģiem. Matemātikas skolotāja, piemēram, jau paspējusi apgūt jaunu dzīves moto: «No stress, life's too short!», bet skolēni ar interesi apmeklē Mis B stundas, kuras krietni atšķiras no ierastā.

Beatrise Fendriča nonāca Balvu Valsts ģimnāzijā, jo gluži vienkārši piekrita izteiktajam piedāvājumam. Savā dzīvē viņa nevilcinās pieņemt spontānus lēmumus. Pateicoties tiem, viņa 60 gadu vecumā iestājās universitātē un pēc tās beigšanas sāka pasniegt angļu valodu Ķīnā, Ekvadorā, Panamā, Ungārijā, Somijā, līdz nonāca Latvijā. Par spīti savam cienījamajam vecumam, viņa uzskata, ka visa pamatā ir smaids un pozitīvisms. «Ja nemāki smaidīt, tev nevajadzētu nākt klasē un mācīt cilvēkus.» Tāpat Mis B ir pārliecināta - tad, ja tev ir ko darīt, lai palīdzētu pasaulei, tu nekad nevari būt tam par vecu.

Mis B savās stundās cenšas veidot diskusijas, mēģina likt domāt un runāt angliski par dažādām lietām, problēmām, aktualitātēm. Viņa uzskata, ka ikvienam cilvēkam, ja ir iespēja, būtu jāmācās angļu valoda. Tā ir pasaules valoda, kas paplašina horizontus. «Ja mēs mācām vienu cilvēku, mēs mācām daudzus. Jaunatne to bieži nesaprot. Mācot citus, tu maini ne tikai viņu dzīvi, bet arī savējo. Pasaule atveras, ja tu zini valodas,» ir pārliecināta Beatrise.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi