Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ameriks saņem morālo atbalstu

Naudu Rīgas vicemēram Andrim Amerikam nevajagot. Kad mēra vietnieks, kurš domē ievēlēts no LPP/LC, piektdien Mazajā ģildē pulcēja kopā Rīgas cienījamākos ļaudis, viņš cerēja uz morālo atbalstu, ko arī saņēma. Ap 90 cilvēku parakstīja manifestu, kurā ir paziņots par jauna politiskā spēka Gods kalpot Rīgai veidošanu. Pēc LPP/LC lēmuma partiju likvidēt no tās ievēlētie Rīgas domes deputāti sava līdera A. Amerika vadībā izšķīrušies veidot pilsētas partiju līdzīgu tām, kādas Liepājā un Ventspilī jau labu laiku darbojas domju priekšsēdētāju vadībā.

Kad 2009. gadā LPP/LC gatavojās Rīgas domes vēlēšanām, partijas līderis Ainārs Šlesers domniekā A. Amerikā nesaredzēja tādu potenciālu, lai noticētu viņa spējai «ievilkt» sarakstu domē, kurā beigās iekļuva tikai četri politiskie spēki no 17 pieteiktajiem. Tāpēc A. Šlesers togad pats kļuva par saraksta līderi un ar vērienīgu vēlēšanu kampaņu arī panāca, ka LPP/LC bija viena no šīm četrām partijām, kura turklāt kopā ar Saskaņas centru izveidoja valdošo koalīciju. Kad A. Šlesers aizgāja uz Saeimu, A. Ameriks kļuva par vienu no ietekmīgākajām domes amatpersonām. Izveidot labu sadarbību ar vicemēru ir svarīgi gan skolu vadītājiem, gan teātru direktoriem un uzņēmumu īpašniekiem, jo no domes vadības attieksmes vairāk vai mazāk ir atkarīgas viņu iespējas īstenot savus mērķus, ar to arī var skaidrot daļas klātbūtni pasākumā.

«Mūs vieno tas, ka mēs mīlam savu pilsētu un esam tās patrioti,» uzrunā sacīja A. Ameriks, kurš jaunā politiskā spēka ideoloģiju raksturoja kā rīdzinieku ideoloģiju. Pasākums sākās ar filmu par Rīgu, nevis pilsētas attīstības stratēģijas apspriešanu, kā no uzaicinājuma bija izsecinājuši daži atnākušie. Atbalstītāju vidū bija sabiedrībā pazīstami cilvēki: kordiriģents Romāns Vanags, Rīgas Krievu teātra direktors Eduards Cehovals, Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romans Alijevs, mākslas festivāla Bildes organizētāja Tija Auziņa. Atnākuši bija arī bijušie tēvzemieši Andrejs Požarnovs un Juris Saratovs. Klātienē notiekošo vēroja Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, uzņēmējs Guntis Rāvis, Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs, kurš gan, tāpat kā Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis un diriģents Ints Teterovskis, aizgāja neparakstījies. Taču ikviens to vēl varēs izdarīt līdz martam, kad paredzēta partijas dibināšana, skaidroja A. Ameriks. Viņš jutās aizvainots pēc aizdomu pilnajiem žurnālistu jautājumiem par veidu, kā partija top, jo vienmēr «jau var atrast melnos scenārijus». Kad G. Rāvis, kurš jau politisko vilšanos piedzīvojis kā apvienības Par labu Latviju! veidotājs, sacīja, ka naudu gan šai partijai neziedošot, A. Ameriks teica, ka viņam svarīgākais ir morālais atbalsts.

Kamēr topošās partijas atbalstītāji veidoja rindu pie galdiņa, lai parakstītos zem manifesta, vai līdzās tam malkoja Rīgas melno balzamu un mielojās ar pilsētas vārdā nosaukto Laimas šokolādi, tikmēr premjera pārstāvētās Vienotības Rīgas domnieks Olafs Pulks jaunās partijas veidotājiem sociālajā tīklā twitter.com jau veltīja dažas dzēlības. «Re, kā pie Amerika atsēdēja tie, kuri jau kaut ko saņēmuši ar viņa palīdzību, un tie, kuri cer ko saņemt. SC palīgvagons gatavs,» rakstīja O. Pulks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?