Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Apklusina skeptiķus

Vācijas, Nīderlandes un Spānijas iekļūšana Pasaules kausa (PK) izcīņas pusfinālā atjaunojušas Eiropas pārsvaru finālturnīrā un pieklusinājušas kurnētājus, kuri uzskata, ka Vecajai pasaulei ir pārāk daudz kvotu pasaules futbola lielākajā forumā.

Sēras Dienvidamerikā

Statistiķi pēc grupu turnīra cītīgi uzskaitīja Eiropas sasniegtos antirekordus Pasaules kausa finālturnīrā. Astotdaļfinālā pirmo reizi bija iekļuvušas tikai sešas šī reģiona komandas, turklāt tās visas spēlēja savā starpā, tāpēc ceturtdaļfinālā varēja iekļūt trīs - vēl viens antirekords. Uz šī fona spilgts bija Dienvidamerikas komandu uzvaru gājiens - visas piecas šī kontinenta komandas pārvarēja grupu turnīra barjeru, bet ceturtdaļfinālā - pirmo reizi Pasaules kausa vēsturē - iekļuva četras. Tiesa, pēdējās spēles visu apgriezušas kājām gaisā. Eiropas palikušais trio no turpmākās cīņas izslēdza dienvidamerikāņu galvenās cerības Brazīliju un Argentīnu, kā arī Paragvaju. Gandrīz neticamā veidā pusfinālā iekļuva Urugvaja, kas tagad nokļuvusi eiropiešu ielenkumā. «Šābrīža sajūtas ir sliktākas nekā jebkad,» noskaņu Brazīlijā ataino žurnālists Greifels Borgess. «Sākumā šaubījāmies, jo nebijām apmierināti ar trenera Dungas izvēlēto sastāvu. Nespēlējām visspožāko futbolu, taču mums gāja labi. Tas ļāva noticēt, ka varam pat iegūt kausu. Diemžēl bija redzams, ka neesam pietiekami labi sagatavojušies.» Pēc Argentīnas žurnālista Valtera Valdesa teiktā, līdzīga noskaņa valda Argentīnā. «Iepriekšējā dienā svinējām Brazīlijas sakāvi, taču šodien Buenosairesa ir pavisam klusa. Zinām, ka mūsu bēdas vilksies nedēļām, taču pārtaps par cerību nākamreiz nospēlēt labāk.»

EČ fināla atkārtojums

Argentīna ceturtdaļfinālā piedzīvoja otru lielāko sakāvi finālturnīru vēsturē, ar 0:4 piekāpjoties Vācijai. Joahima Lēva vadītie futbolisti jau trešo reizi šajā finālturnīrā guva četrus vārtus, bet aizsardzība pilnībā no spēles izslēdza argentīniešu spilgtāko zvaigzni Lionelu Mesi. Savā simtajā spēlē Vācijas izlasē divus vārtus guva Miroslavs Kloze. Viņš šajā turnīrā bijis rezultatīvāks (4 vārti) nekā aizvadītajā Vācijas bundeslīgas sezonā (3 vārti). Polijā dzimušā uzbrucēja nākamais mērķis ir panākt PK finālturnīru visu laiku labāko vārtu guvēju Ronaldo, kurš izcēlies 15 reižu - par vienu vairāk nekā Kloze. «Tiešām parādījām neticamu sniegumu. Pēc četriem vārtiem pret Argentīnu jums jāatzīst, ka tā bija klase,» komplimentus bārstīja Lēvs. «Es jau sen lepojos ar savu komandu. Mēs demonstrējam čempionu cienīgu futbolu.» Argentīnas galvenajam trenerim Djēgo Maradonam laiks izšķirties par nākotni. «Uzmanīgi jāpadomā par to [iespēju turpināt vadīt valstsvienību], jāparunā ar ģimeni un spēlētājiem. Ir daudz neskaidrību. Zaudējums sagādāja vienu no smagākajiem brīžiem mūžā. Zaudēt tik daudz labu spēlētāju, labu cilvēku un labu profesionāļu priekšā ir kā saņemt Muhammeda Alī sitienu.»

Argentīnas futbolisti kravā ceļasomas, bet pēdējā Eiropas čempionāta fināla atkārtojumā Vācija pusfinālā spēlēs ar Spāniju. Smagā cīņā spāņi tikai galotnē salauza Paragvajas pretestību (1:0). Uzvaras vārtus 82. minūtē guva Dāvids Vilja, taču interesantākie notikumi bija otrā puslaika vidū, kad abas komandas ar divu minūšu intervālu nerealizēja 11 metru soda sitienus. Vispirms Oskaram Kardoso neizdevās pārspēt spāņu vārtsargu Ikeru Kasiljasu, bet pēc tam Havi Alonso sitienu atvairīja paragvajietis Husto Viljars. Arī Viljam spēles beigās tikai ar pūlēm izdevās uzlauzt šķietami noburtos vārtus. «Nespēlējām labi, jo salīdzinoši maz kontrolējām bumbu. Taču domāju, ka uzvarējām pelnīti,» paziņoja spāņu treneris Visente Del Boske. Uz tiesneša kļūdu pirmā puslaika beigās norādīja Paragvajas izlases vadītājs Herardo Martiness - aizmugures dēļ netika ieskaitīti Nelsona Valdesa korekti gūtie vārti. «FIFA rīt atvainosies, un viss būs kārtībā,» ironizēja Martiness. Viņš gan piebilda, ka komandai bijušas arī citas iespējas, taču tās palikušas neizmantotas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

argentĪna 0
paragvaja 0
vĀcija 4

Pasaules kausa ceturtdaļfināls
Vārti: Millers (3.), Kloze (68., 89.), Frīdrihs (74.)
Brīdināti: Otamendi, Maskerāno; Millers.
Tiesnesis: Ravšans Irmatovs (Uzbekistāna)

argentĪna 0
paragvaja 0
vĀcija 4

Pasaules kausa ceturtdaļfināls
Vārti: Vilja (83.).
Brīdināti: Kaseress, Alkatrass, Morels, Santana; Pikē, Buskets.
Tiesnesis: Karloss Batress (Gvatemala)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?