Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bez nosaukuma

Emīls Jakrins, VL - TB/LNNK

Dinamo naudu nedosim

No ētiskā viedokļa nav pieļaujama situācija, ka daļa valsts piešķirto līdzekļu aiziet privātai komandai, kas nav Latvijas izlase. Par atbalstu šai komandai Latvijas iedzīvotāji jau netieši ir samaksājuši, tās sponsoram Krievijas Gazprom par 40% ceļot gāzes cenu. Mēs esam kategoriski pret to, ka valsts uzņēmumi pārpirktu Dinamo akcijas.

Valsts atbalsts jāsniedz bērnu un jauniešu sportam, kā arī augstu sasniegumu sportam plašā spektrā, nevis kādā politiķiem iemīļotā sporta veidā. Līdzekļu sadalē jāiesaista Latvijas Olimpiskā komiteja un Latvijas Sporta federāciju padome.

Jānis Urbanovičs, SC

Lai lemj speciālisti

Tas būtu atstājams sporta speciālistu ziņā. Ja politiķim patīk hokejs, basketbols vai vieglatlētika, tas nenozīmē, ka šiem sporta veidiem jādod vairāk naudas. Izdiskutējot, pat izkaujoties, politiķiem vajadzētu vienoties par konkrētiem procentiem no IKP, ko piešķirt sportam. Tas ir princips, kas attiecas arī uz citām nozarēm.

Līdz šim darbojas feodāla ministriju pārraudzība. Spēcīgs ministrs ir veiksme viņa nozarei, bet neveiksme citām. Ja visi zinātu, cik viņiem pienākas, viņi paši tiktu galā ar prioritātēm, speciālisti tās sabalansētu daudz labāk par politiķiem.

Solvita Āboltiņa,

Vienotība

Komandas jāatbalsta

Valstij jāpiedalās spēcīgu komandu un valstsvienību finansēšanā, bet šis finansējums nedrīkst pārsniegt 49%. Lielāko daļu naudas komandām jāsaņem no privātā sektora. Atbalstu saņēmušo komandu budžetiem jābūt caurskatāmiem un publiskiem.

Atbalstāmas komandas, kas piedalās starptautiskās sacensībās ar valsts izlašu līmeņa sportistiem, kam ir noturīga sadarbība ar jaunatnes sportu un plaša līdzjutēju interese. Rīgas Dinamo un citām komandām, kas atbilst šiem kritērijiem, jābūt tiesīgām saņemt valsts tiešu vai netiešu finansiālu atbalstu.

Indriķis Putniņš, ZZS

Izlasēm un bērniem

Rīgas Dinamo hokejisti Latvijas sabiedrībai devuši daudz pozitīvu emociju. Tomēr tas ir privāta biznesa projekts un tā finansēšana no valsts budžeta nav pieļaujama. Latvijas iedzīvotāji, maksājot par gāzi, krietnu artavu tam jau ir devuši.

Atbalsts jāpiešķir nacionālo izlašu komandām. Augstu sasniegumu sports nedrīkst palikt atsevišķu projektu līmenī. Nepieciešams mērķtiecīgs un sistemātisks atbalsts bērnu un jauniešu sportam. Tikai tad būs regulāri augstvērtīgi sniegumi. Bez tiem valsts finansējumus būs izšķērdēts.

Jānis Karavaičiks,

Atbildība

Lai sporto jaunie

Valstij nav jāfinansē Rīgas Dinamo. Tas ir privāts hokeja klubs, kurā uzņēmēji iegulda, lai nopelnītu.

Apstākļos, kad tiek slēgtas sporta skolas un pulciņi, par valsts un pašvaldību prioritāti jākļūst sportiskai, veselai un sociāli atbildīgai jaunajai paaudzei. Jāatbalsta finansējums treneru algām sporta izglītības iestādēs, sporta stundu skaita palielināšana skolās un sporta izglītības attīstīšana.

Valsts finansējums caur federācijām jāpiešķir valsts izlasēm, kas pārstāv valsti starptautiska mēroga sacensībās. Finansējuma lielumu nosaka sportiskie sasniegumi.

Jānis Miņins, PLL

Profesionāls sports

Latvijas hokeja izlase ir starp pasaules desmit labākajām komandām. Lai veicinātu vēl lielākus panākumus un iedzīvotāju patriotismu, mēs esam par valsts atbalstu Rīgas Dinamo un hokejam.

Pastiprināsim atbalstu profesionālajam sportam, popularizēsim to, lai iedvesmotu bērnus un jauniešus fiziskām nodarbībām. Sadarbībā ar Sporta federāciju padomi un Latvijas Olimpisko komiteju pilnveidosim un nostiprināsim likumos sporta finansēšanas sistēmu, kopīgi nosakot prioritāri atbalstāmos sporta pasākumus un programmas ierobežotu resursu apstākļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?