Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Biznesa realitātes šovs bez šova elementiem

Šodien iesākam jaunu, aizraujošu projektu ar nosaukumu Dienas starts. Sadarbībā ar Hipotēku banku laikraksts Diena sāk sekot pieciem jauniem uzņēmējiem, kas sper savus pirmos soļus biznesā. Desmit mēnešu garumā - līdz pat decembra beigām - būsim klāt viņu ikdienas gaitās, uzņēmējdarbības lēmumu pieņemšanā un emocijās, kas ar to saistās. Ik piektdienu lasiet laikrakstā, kā viņiem klājas, portālā Diena.lv ik dienu sekojiet līdzi, ko savos blogos raksta viņi paši.

Visus piecus uzņēmējus vieno dalība Hipotēku bankas Starta programmā, kurā viņi vai nu pretendē uz aizdevumu uzņēmējdarbības sākšanai vai paplašināšanai, vai to jau ir saņēmuši. Banka viņiem palīdzējusi izstrādāt biznesa plānu, kā arī piedāvā mācību programmu ar iespēju apgūt zinības par komercdarbību un uzņēmuma vadību, mārketinga un grāmatvedības nianses. Šie uzņēmumi ir ļoti dažādi, dažāds ir to finansējuma apjoms, joma, kurā firma darbojas, dažādi ir cilvēki, kas šo biznesu veido. Bet mūsu varoņus vieno gaišs prāts, atbildības izjūta, ticība šai valstij un vēlme dalīties savā pieredzē, priekos un bēdās ar laikraksta lasītājiem.

Hipotēku banka ir valstij piederošs uzņēmums, kas no 2009. gada strādā, tikai atbalstot uzņēmumu attīstības programmas. Pirmajā kopīgajā Dienas starta dalībnieku tikšanās reizē bankas valdes locekle Baiba Brigmane teica: «Mēs savas Starta programmas ietvaros ne tikai iedodam naudu, mēs arī mācām jaunos uzņēmējus. Man tas liekas ļoti svarīgi, tas ļauj cilvēkam apzināties savas spējas un saprast, kas ir jāmācās pašam.» Bankas piedāvātajā programmā ietilpst arī granti - alga, ko saņem uzņēmējs, kamēr viņa radītais uzņēmums vēl nenes peļņu. Ja viss izdodas, tiek dzēsta arī daļa no izsniegtā kredīta.

Izdevniecības Dienas mediji galvenais redaktors Guntis Bojārs projekta dalībniekiem novēlēja stiprus nervus un izturību: «Mēs jau sen esam vēlējušies lasītājiem izstāstīt, ar ko dzīvē saskaras cilvēks, kas ir nolēmis būt pats sev saimnieks un īstenot savu privātuzņēmuma ideju. Būt uzņēmējam nav viegli. Tas prasa koncentrēšanos, un ir brīži, kad gribas visam atmest ar roku. Jo atšķirībā no iestādes vai algota darba, kurā tu strādā kāda labā, privātajā biznesā tu pats esi pēdējā instance visam - naudas plūsmai, darbinieka pieņemšanai darbā vai atlaišanai, gala lēmuma pieņēmējs jebkam, un neviens tavā vietā šos lēmumus nepieņems. Tas, ka mēs sekosim šiem biznesiem līdzi, dos uzņēmējiem papildu spēku saņemties un neļaus padoties.»

Savukārt mums, žurnālistiem, kas veidos uzņēmēju saikni ar lasītāju, ir svarīgi, lai pēc iespējas vairāk cilvēku, iepazīstot projekta dalībnieku pieredzi, gūst iedvesmu uzdrīkstēties un ņemt dzīvi savās rokās. Mēs ļoti ceram, ka šī rakstu sērija, kas turpināsies līdz gada beigām, pamodinās kādā latvietī snaudošo Bilu Geitsu, Tomasu Edisonu vai Koko Šaneli. Jo mūsu Skype vai Ikea mums neviens nedāvinās. Mūsu sapņi ir jāuzbūvē mums pašiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dienas starts internetā

Portālā Diena.lv iepazīsties ar dalībniekiem tuvāk, lasi viņu pārdomas blogos, sniedz padomus un balso par, tavuprāt, labākajām biznesa idejām un to realizāciju. Projekta dalībniekus paralēli vērtēs arī ekspertu žūrija, un Dienas starta noslēgumā decembrī jaunie uzņēmēji tiks pie vērtīgām balvām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?