Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

«Ei, tu!» Liepnieks ironizē par Ulmani

Apvienības Par labu Latviju! līderis Guntis Ulmanis, kurš ir atjaunotās Latvijas pirmais Valsts prezidents, iesaistoties aktīvā politikā, ir rēķinājies ar varbūtējiem uzbrukumiem un kritiku. Viņš Dienai atzina, ka reizēm jau katrs cilvēks tos pārdzīvojot, taču tie nevarēšot izsist viņu no līdzsvara.

G. Ulmanis ir gatavs kandidēt Saeimas vēlēšanās un vislabprātāk startētu Zemgales apgabalā, «jo Zemgale man ir mīļa un tuva». Uz jautājumu, vai viņš piekristu būt par apvienības premjera kandidātu, G. Ulmanis, kuram ir 70 gadu, atbildēja, ka šo amatu vajadzētu ieņemt kādam vidējās paaudzes profesionālam politiķim.

«Ulmanis ir gatavs nākt ne tikai uz svilpienu, bet uz - ei, tu!! Un viņš ir klāt,» tā trešdien intervijā Neatkarīgajai sacījis sabiedrisko attiecību speciālists Jurģis Liepnieks, kurš savulaik bija tagad PLL veidojošās Tautas partijas kampaņas veidotājs, pēc 9. Saeimas vēlēšanām viņa un TP ceļi šķīrās. Intervijā J. Liepnieks arī norāda, ka apvienības Par labu Latviju! veidotāji vispirms ir izvirzījuši uzņēmēju Gunti Belēviču, tad LNT ģenerāldirektoru Andreju Ēķi, bet vēlāk sapratuši, «ka viņi šo lomu nevarēs nospēlēt», un trešajā mēģinājumā tā esot uzticēta G. Ulmanim. Viņš savukārt teica, ka, ņemot vērā J. Liepnieka agrāko sadarbību ar TP, «Liepniekam tas ir trieciens un saprotu viņa pārdzīvojumu, bet es negribu par viņu runāt - žults pilns un varbūt nelaimīgs cilvēks, lai viņš dzīvo savu dzīvi».

LPP/LC līderis Ainārs Šlesers Dienai teica, ka tādu politisko figūru kā G. Ulmanis nav daudz un viņš noteikti spēlēs nozīmīgu lomu vēlēšanās. Savukārt J. Liepniekam viņš ieteiktu atturēties no komentāriem, «jo visi, kam vajag, zina, ka Liepnieks pašvaldību vēlēšanās noveda TB/LNNK līdz bankrotam ar savām konsultācijām, par ko, iespējams, saņēma labu naudu». A. Šlesers uzskata, ka vienīgā reize, kad J. Liepnieks varējis parādīt sevi, bijusi, kad viņš stāvējis blakus Andrim Šķēlem (TP).

Latvijas faktu direktors Aigars Freimanis uzskata, ka jautājums par G. Ulmani ir arī latviešu pašcieņas jautājums, jo viņš ir bijis prezidents, kurš savas prezidentūras laikā neesot izdarījis neko tādu, kas būtu kaitējis valstij. Sociologs nedomā, «ka Ulmanis ir tik politiski vulgārs, kā Liepnieks viņu raksturo, - Ulmanim ir sava pašcieņa un savas prasības». A. Freimanis Dienai atgādināja, ka pēc Valsts prezidenta pilnvaru beigām G. Ulmanim «palika prezidenta sajūta» un viņš ir gribējis būt politikā. Par to liecinot arī vēlme pievienoties Jaunajam laikam 2002. gadā. «Viņš gribēja tikt uzaicināts. Ja ar pietiekami lielu godu Ulmanim deva tādu vietu, viņam bija grūti turēties pretī,» teica A. Freimanis. Viņš pieļāva, ka sava nozīme varēja būt arī citiem argumentiem, ņemot vērā G. Ulmaņa saistību ar hokeja klubu Dinamo, «kas ir viens no biznesa veidiem, kuri tērē naudu».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?