Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Estrādes primadonnas vietā būs operas primadonna

Vai vērts doties uz Jaunā viļņa koncertiem un pieslēgties LNT un TV5 pārraidēm, pat ja tajās vairs nebūs redzama festivāla mūza un sargeņģelis Alla Pugačova? Vai primadonnas prombūtne ir uzskatāma par neatlīdzināmu zaudējumu? Šoreiz vienas primadonnas vietā būs cita - Krievijas soprāns, populārākā operzvaigzne pasaulē Anna Ņetrebko, kura konkursa noslēguma ceremonijā svētdien, 1. augustā, uzstāsies duetā ar Filipu Kirkorovu. Annas Ņetrebko ierašanās ir liels notikums - viņas balss šeit nav dzirdēta kopš 2001. gada, kad dziedātāja pēdējo reizi piedalījās Opermūzikas svētkos Siguldā.

Ja Jūrmalā nebūs Allas Pugačovas, Jomas ielā nesatiksiet arī viņas pavadoni humoristu Maksimu Galkinu. Visas pārējās slavenības, kuras kā allaž kāps uz Dzintaru koncertzāles skatuves, demonstrēs svaigu muzikālo ideju trūkumu un plastiskās ķirurģijas sasniegumus. Publika sešus vakarus aplaudēs Sofijai Rotaru, Valerijam Ļeontjevam, Larisai Doļinai, Josifam Kobzonam, Ļevam Ļeščenko, Borisam Moisejevam, Irinai Allegrovai, Dimam Bilanam, Alsu, Nikolajam Baskovam, Kristīnai Orbakaitei, grupai VIA Gra un citām krievu estrādes parādībām.

Jaunais vilnis prot sagādāt arī patīkamus pārsteigumus: šovakar atklāšanas ceremoniju izrotās ASV dziedātāja Tonija Brekstone - superhita Un-Break My Heart izpildītāja. Trešdien, 28. jūlijā, koncerta viesi būs estrādes veterāni Eduards Hiļs (75) un savulaik viņu iedvesmojušais Engelberts Hamperdinks (74). Šā gada sākumā Eduards Hiļs kļuva par globālu YouTube sensāciju - senais komponista Arkadija Ostrovska vokalīzes ieraksts ar vīrusa ātrumu izplatījās internetā, tas skatīts vairākus miljonus reižu (meklēšanas vārds - Mr Trololo). Festivāla noslēgumā spīdēs ne tikai Anna Ņetrebko, bet arī brīvdomīgā tīrrādne Zemfira, kurai, šķiet, ar Jaunā viļņa estētiku un vērtību sistēmu nav nekā kopīga. Zemfirai līdzi atbrauks viņas dzīves draudzene izsmalcinātā režisore un aktrise Renāta Ļitvinova.

Jaunas sejas sevi atrādīs konkursā: tajā startēs 17 dalībnieku no Azerbaidžānas, Armēnijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Brazīlijas, Izraēlas, Kazahstānas, Krievijas, Ukrainas, Somijas, Igaunijas un Latvijas. No mūsu valsts šogad izvēlēti divi trio - puišu PeR un meiteņu Lady's Sweet. Grupa PeR sevi pieteikusi Eirovīzijas nacionālajās atlasēs un LNT šovā Latvijas zelta talanti. Priekšnesumos kolektīvs izmanto vokālos trikus, kurus dēvē par bītboksu (ritmisko zīmējumu un melodiju veidošana un imitācija, izmantojot balsi un muti). Ansambļa Lady's Sweet dalībnieces ir pieredzējušas fona vokālistes, kuras uzstājas ar Intaru Busuli, Jāni Stībeli un Laimu Vaikuli. Ne PeR, ne Lady's Sweet vēl nav «zvaigžņu» statusā, hitu šīm grupām nav - arī atbildības nasta ieņemt augstu vietu nav tik smaga kā iepriekšējo gadu Latvijas pārstāvjiem Jaunajā vilnī Donam un Aishai.

Konkursa balvu fonds - 100 000 eiro. Pirmās, otrās un trešās vietas ieguvēji saņems attiecīgi 50 000, 30 000 un 20 000 eiro. Žūrijā būs Igors Krutojs, Raimonds Pauls, Igors Nikolajevs, Laima Vaikule, Valērija, Leonīds Agutins, Jurijs Antonovs, Maksims Fadejevs, Valerijs Meladze un Konstantīns Meladze. Šā gada konkursa nolikumā joprojām tiek minēta Jaunā viļņa mūzas Allas Pugačovas balva. Iespējams, Alla Borisovna savu favorītu izvēlēsies, skatoties konkursa pārraides televīzijas ēterā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?