Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ģimenes saites kā garantija

Ik pa laikam nākas atbildēt uz jautājumu, vai nav grūti svešumā. Parasti cenšos atjokoties, lai «neiekristu» uz diezgan ilgu diskusiju par šo tēmu. Un tomēr - kā atrast savu vietu dzīvē?

Paskatoties uz šeit dzīvojošajiem ārzemniekiem (vairāk ārzemniecēm), var iedalīt divās grupās: tie, kuri te dzīvo kādu iemeslu dēļ, un tie, kuri šeit apmetušies uz dzīvi. Kāda atšķirība? Vieni pazaudē iemeslu, kāpēc šeit dzīvo (visbiežāk attiecības), un atgriežas mājās, kas nozīmē, ka viņi šeit tikai ciemojušies, kaut arī šī ciemošanās var ilgt daudzus gadus. Otri ir atraduši šeit savu vietu, un visi blakus iemesli vairs nespēj tik krasi izmainīt to dzīvi.

Atceros, kad atbraucu, biju saistīta ar šo zemi tikai ar attiecībām. Darbs? Protams, bija, bet tas ir tik nosacīti, ka nevar tikt uzskatīts par drošu saikni. Kad Latvijā cilvēks uzsāk oficiālas darba gaitas, tās ir nodrošinātas ar garantijām un pabalstiem, ja kas noiet greizi, bet Hurgadā ir savādāk. Tūrisms vispār ir tāda sfēra, ka šodien plaukst un zaļo, bet rīt uz galvas «uzkrīt» revolūcija un cilvēku vairs nav, 90-95%šeit strādā tūristiem. Nav tūristu - nav nekā ne tiem, kuri strādā šajā sfērā, ne tiem atlikušajiem 5-10%, kuri strādā jau šeit dzīvojošo labā. Nav arī nekādu garantiju, saistību, pie kā pieķerties. Lai cik cilvēks būtu labs savā sfērā, viņam labāk neslimot, neļaut slimot bērniem un nekādā gadījumā nekļūdīties. Neaizvietojamu ārzemnieku šeit nav, ja nu vienīgi viņš zina kādu valodu, kura nav tik bieži sastopama.

Tomēr ir viens variants, kā sev nodrošināt vismaz kaut kādu stabilitāti - attiecības. Ēģiptē vispār viss ir balstīts uz attiecībām. Ja tev ir bizness, tajā strādā radinieki vai tuvi draugi. Ģimenes saites ir garantija, ka tevi neapmānīs, kā arī ir nerakstīts likums - savējiem jāpalīdz pirmajiem. Tam, protams, ir arī melnā puse gan darba devējam, gan ņēmējam - brālēnu, sievu, bērnu tu nevari tā vienkārši atlaist no darba, jo tas ietekmēs arī attiecības ģimenē, kā arī bosam brālēnam tu nevari pieprasīt algu tieši pirmajā datumā, jo tev jāsaprot, ka tagad ir grūti laiki.

Kā iepriekš teicu - tie otrie, kuri šeit apmetušies uz dzīvi, visbiežāk izvēlas savu ceļu. Es piederu pie otriem, jo, manuprāt, tā ir vienīgā, reālā iespēja, kā dzīvot un palikt svešumā.

Ir cilvēki, kuriem šādi vai tādi iemesli liek izpārdot visu, kas dzīves laikā sakrājies, un ar naudas žūksni kabatā doties iekarot jaunu valsti. Te galvenais ir izpētīt, uz kurieni dodies. Valstī, kurā tiek aktīvi praktizēta kāda no reliģijām, būtu jāpapēta arī reliģijā aizliegtais. Lai nesanāk kā vienam manam paziņam, kurš ieguldīja visus savus līdzekļus, lai ievestu Ēģiptē suņus. Nezinot, ka islāmā suņi ir starp nevēlamajiem dzīvniekiem, kurus drīkst turēt tikai apsardzei un pēc to pieskārieniem jānomaina un jāizmazgā drēbes, kā arī pašam jāiet dušā, tādēļ ir visai apgrūtinoši mājās turēt pat mazu sunīti.

Pēdējā laikā Hurgadā aktivizējušās talantīgās mājsaimnieces. Jaunās māmiņas, greizsirdīgo vīru sievas, praktizējošās musulmanietes - viņām visām ir kopīgs tas, ka lielākā daļa dzīves paiet mājas sienās. Rezultātā pašlaik Hurgadā iespējams pasūtīt visu, ko vien sirds kāro - sākot ar dažādu valstu nacionālajiem ēdieniem, tortēm, bižutēriju, beidzot ar šuvēju, masieru u. tml. pakalpojumiem. Ja cilvēkam patiešām ir talants, ienākumi ir stipri virs vidējā pēc Ēģiptes standartiem. Nesen gribēju pasūtīt torti, izrādījās, ka meitene cep vienu torti dienā un tuvākā brīvā diena ir pēc pusotra mēneša...

Cilvēks nav koks, kurš ar saknēm cieši saistīts pie kāda zemes pleķa. Ja laimes nav šeit, tā noteikti ir kur citur. Galvenais ir būt laimīgam tur, kur atrodies, un, manuprāt, tas iespējams tikai tad, ja vismaz materiālajā ziņā cilvēks ir neatkarīgs, un nav svarīgi, kurā pilsētā vai valstī tu esi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?