Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jāatliek uz nākamo gadu

Nepiepildījās Latvijas vieglatlētikas izlases galvenā trenera Edvīna Krūma optimisms cīnīties par iekļūšanu 1. līgā, toties ar jaunu personisko rekordu patīkami pārsteidza lodes grūdējs Māris Urtāns. Eiropas komandu čempionāta 2. līgā Latvijas sportisti svētdien Belgradā astoņu vienību konkurencē ierindojās dalītā 5. vietā. Ceļazīmes uz 1. līgu nopelnīja Šveices un Horvātijas vieglatlēti, bet uz zemāko 3. līgu noslīdēja Moldovas un Izraēlas izlases. Kungu un dāmu apvienotās komandas sacentās 42 dažādās disciplīnās.

Pēc pirmās sacensību dienas Latvijas izlase ieņēma sesto vietu, no līderiem Horvātijas un Šveices vieglatlētiem atpaliekot jau teju 20 punktus. Īpašu prieku šāds deficīts Latvijas nometnē neradīja, taču bija arī pozitīvi mirkļi. Piemēram, Urtāna negaidīti tālais grūdiens. 21,63 metri ir jauns Māra personiskais rekords, un tas tikai 11 centimetrus atpaliek no Jānim Bojāram piederošā Latvijas rekorda. Turklāt šogad pasaulē tālāk grūduši tikai četri sportisti. Trīs no tiem bijuši amerikāņi.

«Ar treneri [Guntaru Gailīti - aut.] šosezon bijām plānojuši sasniegt 21 metra robežu, bet pāri 21,60 metriem - to gan negaidīju. Ir neliels pārsteigums,» atzinās Urtāns, kurš vēl nesen - 14. jūnijā - Prāgā arī laboja savu personisko rekordu (20,75 m).

«Grūdiens izdevās ļoti viegls, tehniski precīzs. Ja saspringtu, noteikti tik labi nebūtu izdevies,» veiksmi Belgradā racionāli skaidroja Māris. Pateicoties dakteru rūpēm, viņš ir puslīdz apārstējis cirkšņa savainojumu, kura dēļ neizmantoja visus metienus ne sacensībās Prāgā, ne Belgradā. «Rezultāts rāda, ka esmu labā sportiskajā formā. Tagad gan jāietur pauze, bet jūlija sākumā slodzes palielināsies, domājot par Eiropas čempionātu. Šādi grūdieni apliecina, ka ir jēga turpināt trenēties. Nesolu, ka sanāks vēl tālāk, bet gribas noturēties vismaz šajā līmenī. Galvenais ir nostabilizēt rezultātus.»

Pirmajā sacensību dienā uzvaru savās disciplīnās svinēja arī Ieva Zunda 400 metru barjerskrējienā (56,33 sekundes), Ronalds Arājs 100 metru skrējienā (10,42) un 4x100 metru stafetes skrējējas (45,38). Otrā vieta - Jekaterinai Čekelei 100 metros (11,81) un Igoram Sokolovam vesera mešanā (74,69).

Otrajā dienā astoņus punktus par uzvaru nopelnīja vienīgi Vadims Vasiļevskis, kurš bija ievērojami pārāks par konkurentiem šķēpmešanā (84,08). Vadimam pietika ar vienu metienu savam šās sezonas tālākajam raidījumam. Otrā vieta kārtslēcējam Marekam Ārentam (5,10), sprinterim Ronaldam Arājam 200 metru distancē (21,14) un trīssoļlēcējai Mārai Grīvai (13,28), trešā - škēpmetējai Kristīnei Bušai (48,60 m). Kopvērtējumā Latvijai dalīta piektā vieta ar Slovākiju. No otrās vietas, kas arī garantētu iekļūšanu augstākā līgā, Latviju šķīra 27 punkti. Tāpēc jāsamierinās ar palikšanu 2. līgā vēl uz vienu gadu, lai gan sastāvs Serbijā bija tuvu optimālajam.

Nedēļas nogalē notika arī elites līgas sacensības Bergenā. Norvēģijā pārliecinoši uzvarēja Krievijas vieglatlēti (379,5). Uz goda pjedestāla stājās arī briti (317) un vācieši (304,5).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vieglatlētika

Eiropas komandu čempionāta 2. līga
Belgrada, Serbija. Kopvērtējums
1. Šveice 207 punkti
2. Horvātija 200
3. Austrija 193,5
4. Serbija 180,5
5. Latvija 179,5
5. Slovākija 179,5
7. Moldova 150,5
8. Izraēla 142,5

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?