Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jauniešu grēksūdzes

23 gadi, Rīga

Monika

Es sāku lietot narkotikas, kad biju stāvoklī. Sociālā darbiniece man teica, ja es nepierakstīšos šajā programmā, man atņems tiesības uz bērnu, un es piekritu piedalīties.

Amfetamīni, alkohols un azartspēļu automāti - tā ir mana pagātne. Es pārdevu visu, lai tikai varētu spēlēt, un daždien varēju notērēt pat 200 latu. Man patika, un es pirku pāris gramu amfetamīnu, lai lietotu tos intravenozā veidā. Es strādāju masāžas salonā, kur arī lietoja narkotikas. Mans vīrs arī lietoja narkotikas, un katru reizi, kad viņš ienāca istabā, es pārmetu viņa attieksmi. Es nekad nebiju vēlējusies lietot narkotikas, bet mans vīrs mani uz to pamudināja. Mēs dzīvojam atsevišķi un esam šķīrušies, bet es zinu, kā ar viņu sazināties. Viņš nesaprot, kādēļ lieto narkotikas, tomēr apzinās, ka tās liek viņam justies labāk.

Oskars

23 gadi, Rīga

Kopš 19 gadu vecuma lietoju ekstazī, kokaīnu un amfetamīnu. Esmu izmēģinājis visu. Šovasar lietoju amfetamīnus. Mani draugi arī tos lietoja, un man neizdevās pārtraukt. Jau divus mēnešus es neko nelietoju un esmu pārtraucis visus sakarus ar saviem draugiem, jo, kolīdz ar viņiem satikšos, mani ievilks atpakaļ.

Vitālijs

24 gadi, Rīga

Jau deviņus gadus esmu alkoholiķis. Litrs vodkas katru dienu un 12 litri alus - tas ir maksimums. Es nodevos alkoholam ģimenes un draugu dēļ, jo kāds manas ģimenes loceklis dzer. Es viņu redzēju dzeram un sajūtamies labāk, redzēju arī vardarbību un ļaunprātīgu izmantošanu. Man ir draudzene, kura nedzer, viņa man dažādi palīdz, un es šeit esmu jau gandrīz mēnesi. Esmu lietojis arī narkotikas, amfetamīnus. Man ir darbs, kurā jākontaktējas ar citiem cilvēkiem. Ir daži, kuri zina, ka esmu alkoholiķis. Manuprāt, šī ir laba iespēja dzīvot bez narkotikām. Man ir cerība.

Simona

33 gadi, Rīga

Es esmu lietojusi narkotikas, un tagad vienīgais, ko es vēlos, ir būt laimīgai ģimenes lokā. Arī mans vīrs bija šeit, un es ierados, lai lūgtu palīdzību. Amfetamīni, heroīns, marihuāna un ekstazī ir narkotikas, kuras esmu lietojusi piecu gadu garumā. Vienu vai divas reizes mēnesī es šņaucu amfetamīnus. Es sāku lietot narkotikas, jo man bija draugi, kuri lietoja, un es sāku šņaukt.

Tagad es jūtos labi, jo man ir skaidrs prāts. Mana veselība ir slikta, jo man ir hepatīts. Mana dzīve šeit turpinās. Kad ierados, man šķita, ka šī vieta nav man, bet man nebija lielu problēmu, un otrā nedēļa visu pārmainīja, un es sāku redzēt lietas citā gaismā. Jāatzīst, ka agrāk mēdzu būt histēriska.

Viktorija

28 gadi, Rīga

Man bija ziņkāre, kas tas ir, un es sāku lietot, kad biju stāvoklī. Tad sociālā darbiniece man atņēma bērnu.

Nekad nebiju iedomājusies, ka kļūšu atkarīga - kā mans draugs, kurš arī ir atkarīgs. Kopš esmu programmā, es jūtos ļoti labi, nedaudz vientuļa, man pietrūkst manu bērnu.

Es sāku, smēķējot marihuānu un gan šņaucot, gan iešļircinot amfetamīnus. Pēc tam sekoja heroīns - pusotru gramu es sadalīju desmit devās. Naudu tam es sadabūju, zogot veikalos un pēc tam pārdodot nozagtās preces.

Roberts

27 gadi, Rīga

Es sāku ar alkoholu, marihuānas smēķēšanu, vēlāk pārgāju uz amfetamīnu intravenozu lietošanu. Nedēļas nogalē, kad devāmies uz klubiem, draugi mani iepazīstināja ar ekstazī. Pirms astoņiem mēnešiem izmēģināju heroīnu un nolēmu, ka, lietojot to, varētu atmest amfetamīnus.

Esmu zadzis, lai dabūtu narkotikas, lai sadabūtu naudu, par ko tās nopirkt. Lietojot narkotikas, esmu veltīgi pazaudējis laiku, un, iespējams, ja nebūtu narkotiku, tagad man būtu labāks darbs, es mācītos citur. Esmu visu zaudējis.

Domāju, ka mūs - jauniešus - apmāna filmas, videomateriāli. Tas viss ir meli. Mana problēma man ir likusi saprast, ka nekas nav tā, kā šķiet.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Netici, Dauka, netici vēl!

Būt dullam latviešu ausīs vienmēr ir skanējis vairāk kā kompliments. Pēc Nacionālā teātra Dullā Daukas – vēl jo vairāk.

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?