Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ķegumā jāķer sezonas līderi

Diviem sezonas favorītduetiem - Daniels Vilemsens/Gertijs Eginkss un Joriss Hendrikss/Kaspars Liepiņš - svētdien Ķegumā būs jāskatās ne tikai vienam uz otru, bet vēl uz Latvijas ekipāžām, kas arī alkst kāpt uz goda pjedestāla pēc sekmīga snieguma pasaules čempionāta 11. posma sacensībās Zelta zirgs.

Ja ar tehniku viss būs kārtībā, pa spēkam priecēt ir gan Mārim Rupeikam un kantētājam Kasparam Stupelim, gan brāļiem Jānim un Laurim Daideriem. Īkšķi jātur arī par beļģi Jorisu Hendriksu, jo viņa līdzbraucējs ir latvietis Kaspars Liepiņš. Tieši šis duets patlaban ir pasaules čempionu godā, un šogad tituls ir jāaizstāv. «Pagaidām ir pietiekami labs sniegums cīņā ar Vilemsenu,» K. Liepiņš pastāstīja, ka intensīvs darbs treniņos pirms sezonas atmaksājies. «Mēs esam kļuvuši stiprāki, tāpēc arī esam pietuvojušies [Vilemsenam braukšanas ātrumā un kvalitātē - I. K.]. Ķegumā ļoti svarīgs būs starts.» Sezona apliecinājusi, ka divas spēcīgākās ekipāžas bieži vien brauc uzreiz viena aiz otras, tāpēc būs būtiski startā aizbraukt pirmajiem. Sezonas kopvērtējumā Vilemsena pārsvars pār otro vietu ir 11 punktu. «Vēl ir astoņi braucieni. Šo pārsvaru noteikti var sadeldēt,» Dienai apliecināja Joriss Hendrikss.

Pērn Ķegumā abos braucienos uzvarēja Beļģijas sportisti Jans Hendrikss un Tims Smeuninkss, bet Jana brālēns Joriss ar kantētāju Liepiņu bija otrie. Atsevišķos braucienos uz pjedestāla stājās arī Daideri un Rupeiks ar iepriekšējo līdzbraucēju Haraldu Kurpnieku.

Kaspars Stupelis secinājis, ka sezonas griezumā pietrūcis stabilitātes, tāpēc nav izdevies iegūt punktus situācijā, kad likstas vajājušas līderus. Tāpēc atliek vien cerēt, ka līdz sezonas beigām izdosies pakāpties uz trešo vietu.

Augstāk par piekto vietu ierindoties grūti būs Daideriem, jo viņiem finanšu trūkuma dēļ neizdevās pienācīgi sagatavoties sezonas startam, un tagad vilciens jau ir aizgājis. Pērn Daideri sezonas kopvērtējumā pirmo reizi kāpa uz pjedestāla. Tomēr nebūšanas nekavēs Latvijas ekipāžas cīnīties par vietu labāko trijniekā svētdien. Apņemšanās ir!

Sestdien no pulksten 9.30 līdz pulksten 18 būs kvalifikācijas braucieni blakusvāģu, kā arī kvadri open klasē, kuras dalībnieki svētdien trijos braucienos cīnīsies par uzvaru Eiropas čempionāta posmā. Toties sacensību nagla, protams, būs abi fināla braucieni blakusvāģu klasē pulksten 13.30 un 16.00. Kvadri open klasē sacensības svētdien notiks attiecīgi pulksten 12.30, 15.00 un 17.00.

Biļetes cena pieaugušajiem abām dienām 10 latu, vienai dienai - septiņi lati. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam ieeja bez maksas, līdz 13 gadu vecumam un arī pensionāriem attiecīgi 7 lati divām un 5 lati vienai dienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Motokross

PČ blakusvāģiem. 11. posms Ķegumā
Svētdien: 1. brauciens pulksten 13.30, 2. brauciens pulksten 16.00
Kopvērtējums. 1. Daniels Vilemsens/Gertijs Eginkss (abi Nīderlande) 411 punkti, 2. Joriss Hendrikss/Kaspars Liepiņš (Beļģija/Latvija) 400, 3. Jans Hendrikss/Tims Smeuninkss (Beļģija) 338, 4. Māris Rupeiks/Kaspars Stupelis (Latvija) 319, 6. Jānis Daiders/Lauris Daiders (Latvija) 271, 18. Jevgeņijs Ščerbiņins/Haralds Kurpnieks (Krievija/Latvija) 55, 20. Margo Sonns/Elvijs Mucenieks (Igaunija/Latvija) 42, 21. Arnolds Sīlis/Gints Sīlis (Latvija) 38.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?