Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

KNAB saskata likuma pārkāpumu LTV

Pārdodot ekskluzīvas tiesības tirgot reklāmas laiku hokeja klubu Rīgas Dinamo un Rīga spēļu translācijās, Latvijas Televīzijas (LTV) amatpersonas pārkāpušas likumu. To vēstulē Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) skaidri pasaka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), kurš veica pārbaudi par KHL spēļu reklāmas laika tirgošanas tiesību pārdošanu uzņēmumam Reklāmas aģentūra Persona (RAP), liecina Dienas informācija.

NEPLP pagaidām uz KNAB vēstuli nav reaģējusi, taču informētu avotu teiktais liecina, ka ceturtdien NEPLP sēdē pārrunāts kritisks LTV revīzijas komisijas ziņojums par līdzīgu LTV darījumu ar to pašu firmu, kas tai ļāva tirgot reklāmu arī Pasaules čempionāta futbolā translācijās.

Diena jau vēstīja par vērienīgo darījumu, kurā ekskluzīvās tiesības pārdot reklāmu KHL spēļu translācijās miljona eiro vērtībā LTV pārdeva RAP (vienīgā īpašniece Tatjana Horoševa), lai gan tā finanšu rādītāji izskatās salīdzinoši necili uz lielo aģentūru fona. Līgumu aizēnoja bažas gan par procedūru, kādā izvēlēts pircējs, gan to, vai projektā izdotos nopelnīt miljonu eiro. Vēlāk LTV līgumu lauza, un LTV vadītājs Edgars Kots to skaidroja ar RAP laikus neiemaksāto avansu un nesamaksāto pēdējo maksājumu par reklāmas raidlaiku PČ futbolā spēļu translācijās. Tomēr KNAB secinājis, ka, noslēdzot līgumu par ekskluzīvām tiesībām ar RAP, LTV amatpersonas pārkāpušas likumu «Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu». To pārfrāzējot, var teikt, ka LTV kā valsts kapitālsabiedrībai reklāmas raidlaiks bija jāpārdod par iespējami augstu cenu. NEPLP vadītājs Ābrams Kleckins norāda, ka viņa izpratnē LTV vadība likumu nav pārkāpusi - ja reiz KNAB atrada pārkāpumu, tam arī būtu bijis jāpieņem lēmums, nevis jāpārsūta tālāk. Tomēr KNAB atbilde Dienai liecina, ka likums, kura pārkāpums konstatēts, nav KNAB kompetencē, tāpēc tas jautājumu pēc piekritības pāradresējis NEPLP, aicinot izvērtēt, vai nav nodarīts kaitējums LTV un kāda ir LTV amatpersonu atbildība. Ā. Kleckins atzīst, ka jautājums NEPLP sēdē vēl tiks skatīts.

LTV un RAP darījumu aizēnojis arī iepriekš noslēgtais līgums par reklāmas laika pārdošanas tiesībām PČ futbolā, kas ir LTV un RAP sadarbības sākums. Ceturtdien NEPLP sēdē tika pārrunāts LTV revīzijas komisijas vadītāja ziņojums par šo darījumu, un, kā liecina Dienas rīcībā nonākusī informācija, tas bijis ļoti kritisks. Ziņojumā norādīts, ka LTV līgums ar RAP sastādīts pretēji LTV interesēm. Proti, jūnijā RAP ekskluzīvās tiesības iegādājās par 133 tūkstošiem latu, pēc nepilna mēneša līgums tika grozīts un šī summa samazināta līdz 67 tūkstošiem latu. LTV vadība NEPLP esot uzsvērusi, ka līguma grozīšana bija iespējama, jo LTV izdevās pašai piesaistīt reklāmdevējus un pārdot reklāmas laiku 87 tūkstošu latu apmērā, kas nerada skaidrību, kāpēc līguma ar RAP summa tika samazināta tieši par 65 tūkstošiem latu. Turklāt RAP joprojām neesot samaksājusi pēdējo rēķinu par 47 tūkstošiem latu, lai gan tas bija jāizdara jau līdz augusta beigām, liecina kāda avota teiktais. Neraugoties uz to, ka LTV nav saņēmusi vairāk kā divas trešdaļas iepriekšējā līguma summas, LTV vēl paguva RAP pārdot arī lielo KHL translāciju reklāmas kumosu. LTV revīzijas komisijas vadītājs Sergejs Kārītis norāda, ka ceturtdien uzklausīts LTV viedoklis, bet, kamēr LTV nav iesniegusi rakstveida paskaidrojumu, viņš plašākus komentārus nesniedz. Ā. Kleckinu LTV skaidrojums pārliecinājis, un viņš esot drošs, ka LTV šī darījuma dēļ zaudējumi neradās. Kritiskāka ir NEPLP locekle Ingrīda Brigita Stroda, kura uzskata, ka NEPLP kā LTV kapitāldaļu turētājai ir jābūt striktai. Uz jautājumu, vai E. Kota krēsls ir drošībā, I. B. Stroda atbild: «Grūti pateikt.» E. Kota viedokli ceturtdien uzzināt neizdevās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?