Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Koncerts patīkamā atmosfērā ar brīvības sajūtu

Pianists Andrejs Osokins - daudzu balvu ieguvējs Latvijā un ārzemēs, starptautisko konkursu laureāts un viens no spožākajiem jaunajiem pašmāju mūziķiem - šovakar, 8. aprīlī, plkst. 18 spēlēs koncertu Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā. «Reiz tur jau spēlēju, kad skola bija iegādājusies jaunu flīģeli.

Tā ir ne tikai mūzikas, bet arī mākslas skola. Tur ir gleznas pie sienām. Tas rada patīkamu atmosfēru muzicēšanai. Uz koncertu nāk skolēni, pasniedzēji, tā ir erudīta publika, kas pārzina opusus, kurus es atskaņošu. Dažus no skaņdarbiem varbūt spēlē paši skolēni. Tas piešķir koncertam jaunas vērtības. Turklāt skolā varu spēlēt brīvāk, es tur jūtos nepiespiestāk nekā, piemēram, Lielajā ģildē. Spēlējot ar šo brīvības sajūtu, izdodas pārliecinošāk nodot klausītājiem savas idejas - to, ko gribi teikt katrā skaņdarbā. Uztraukums pirms atbildīga koncerta mēdz ierobežot šo brīvību un idejiskas improvizācijas elementu, kas ietver noskaņojumu, krāsas un intonācijas, kuras var mainīties koncerta laikā,» stāsta Andrejs.

Pirmajā daļā skanēs Baha prelūdija un fūga, Lista opusi un etīdes. Otrajā daļā - Mocarta sonāte, Ravela Scarbo no cikla Nakts Gaspārs un Lista sonāte fantāzija Pēc Dantes lasījuma. «Programmā ir gan Mocarta prieks, gan Baha cēlums, gan Lista virtuozitāte,» piebilst pianists.

A. Osokins jau otro gadu studē Karaliskās mūzikas akadēmijā Londonā. Jūnijā - eksāmeni, un tad būs saņemts maģistra diploms. «Vēl gadu palikšu akadēmijā Londonā brīvajā programmā. Ja atradīšu motivāciju un saistošu tēmu, rakstīšu doktora disertāciju. Gribas spēlēt arvien vairāk koncertu, meklēšu šīs iespējas. 29. martā man bija koncerts prestižajā Londonas koncertzālē Wigmore Hall. Protams, es vēlētos tur atgriezties. Aktīva koncertdarbība ir labs stimuls paplašināt repertuāru. Kamēr man nav 30 gadu, jāturpina piedalīties konkursos. Kaut gan konkursi ir ļoti specifiska, subjektīva lieta. Pieņemot, ka pianisti nodarbojas ar mākslu, nevis vienkārši kustina pirkstus, kā lai vērtē viņu sniegumu? Mākslu nevar tā novērtēt. Kā var salīdzināt gleznas? Vienam patīk Monē, citiem - Šagāls un Rafaēls. Taču konkursi sniedz atpazīstamību. Ja sanāk psiholoģiski pareizi tiem sagatavoties, tā ir arī profesionālā izaugsme un motivācija daudz strādāt.»

Rudenī Rīgā plānots Andreja Osokina solokoncerts, kas būs veltīts Šūmaņa un Šopēna 200 gadu jubilejai. Šī muzikālā tēma turpināsies decembrī koncertā Latvijas Nacionālajā operā: Andrejs atskaņos Šopēna klavierkoncertu mi minorā, savukārt viņa tēvs pedagogs, Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Sergejs Osokins spēlēs Šūmaņa klavierkoncertu la minorā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?