Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kurš aiznesa pusi objekta?

Iepretim Latvijas Zinātņu akadēmijai ar skatu uz Gogoļa ielu jau kādu laiku atrodas mākslas objekts, kas atgādina lielu TV testa tabulu. Krāsains un košs, izskatījās tīri labi. Taču kādā brīdī pēkšņi pamanīju, ka pret ielu pavērsta pelēka plāksne, kas turklāt apķēpāta ar grafiti. Ielas vizuālo tēlu šāds ērmīgs objekts nu nekādā ziņā nerotā.

Tuvāk apskatot, izrādās, ka krāsainā daļa pagriezta pret skvēru. Pilsētas būvvaldes pārstāve Kristīne Pētersone stāsta, ka savulaik šis objekts saskaņots kā īslaicīgs, taču ne jau pašreizējā izskatā. Internetā izdodas atrast, ka 2009. gadā šeit uzstādītais objekts ir Mākslas akadēmijas diplomandes Sanitas Balodes darbs Pamatojums - mirklis, un tas bijis apskatāms no abām pusēm! Kur pazudusi tā plakne, kas bija pavērsta pret ielu?

Pieci cilvēki, kurus mēs apstādinām ar jautājumu «Kas tas ir?», nespēj uz šo jautājumu atbildēt. «Es nemaz neesmu pamanījusi, ka te kaut kas ir, un otru pusi arī nekad neesmu redzējusi,» atzīst Marina. Viņa vienmēr skatās uz priekšu un vismaz šajā vietā nekādiem vides objektiem uzmanību nepievērš. «Tā nav pareizā vieta piemineklim. Pie tirgus cilvēki skatās tikai uz priekšu un domā par savu drošību,» Marina saka. Arī Alvīne ikdienā šim objektam nepievērš uzmanību. «Neskatījos un neredzēju,» viņa brīnās. Alvīne domā, ka varētu izdomāt kaut ko citu, nevis šādu objektu. Vaicāta, vai viņa pamana mākslas objektus pilsētvidē, viņa saka, ka Purvciemā esot dīvaini objekti, nezinot, kas tie tādi esot. Sveta uzskata, ka plāksne pie Zinātņu akadēmijas palikusi pēc kādas reklāmas noņemšanas. Diez cik labi šāda plāksne neizskatās, tomēr arī viņa nav to iepriekš ievērojusi, jo pārsvarā te garām ejot agros rītos. Šo skvēru viņa atzīst par piemērotu glītam vides mākslas objektam. Toties Juris Bendiks uzskata, ka te nekam tādam nav jābūt, labāk lai esot tikai zālājs vai arī kāds ar zinātni saistīts stends. «To nevar saprast. Tā ir pazīme, ka jaunatne tiek izlaista tā kā drausmas, un tiek uzlikta tāda plāksne, lai viņi varētu izklaidēties,» viņš piktojas. Arī viņš domā, ka agrāk te bijusi reklāma. Helmuts atceras, ka agrāk te bijuši uzzīmēti kādi ornamenti. «Kam tas vajadzīgs, nezinu, bet mani tas netraucē,» viņš saka. Helmuts arī iesaka labiekārtot šo vietu - kā pēc celiņa var redzēt, te sen nekas nav darīts. Tiesa gan - celiņš ir ārkārtīgi izdrupis. Kas attiecas uz mākslas objektu, kura atrašanās šajā vietā sākotnēji bija saskaņota 6-12 mēnešiem, Būvvalde lems kopā ar Austrumu izpilddirekciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?