Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Lai mīlēta, gaidīta un vajadzīga

Vecmāmiņu konkurss, ko Latvijā pirmoreiz rīko biedrība Emergo, strauji tuvojas finišam - 5. augustā no 15 dalībniecēm tiks kronēta viena vecmāmiņa, viņai arī būs tas gods nest Latvijas vārdu Pasaules Vecmāmiņu konkursā. Bet nupat biedrības Emergo rīkotajā pasākumā - jaunās aģentūras MRS. Latvija prezentācijā - viena no vecmāmiņām jau iemantoja skatītāju simpātijas.

Vakara karalienes gods tika lielvārdietei Dacei Jansonei! To noskaidroja ar podziņu palīdzību - katrs vakara dalībnieks vienu podziņu piešķīra savai mīlulei. Dacei bija visvairāk, bet balvā - ekskluzīvs mājupceļš Maybac limuzīnā. «Jauki! Sajutos tiešām kā karaliene. Bet nākamajā dienā laukos pļāvu sešus hektārus zāli, ravēju dobes un jutos atkal kā Pelnrušķīte. Bet visam dzīvē jābūt līdzsvarā,» uzskata Lielvārdes pašvaldības kultūras darba vadītāja, četru mazbērnu vecmāmiņa Dace Jansone.

Savējo saturētāja

«Daces elegantajā stājā, viņas prasmē nest tērpu atbilstoši sievietes būtībai ir kaut kas maģisks, tāds, kas liek atskatīties, ieplest acis un palikt priekā,» par Daci Jansoni teic lielvārdieši. Lielvārdē Dace paveikusi daudz - rūpējusies par lieliem un maziem, dzīves nelutinātiem, apģērbjot simtiem ģimeņu. Daces godu notur arī Latvijā vienīgais trimdas literatūras krājums Lielvārdes Grāmatu klēts, viņas iedibinātais un Valsts Heraldikas komisijā apstiprinātais Goda Lielvārdietis. Daces meistarībā ir izauklēti daudzi svētki.

«Dace ir savējo saturētāja, viņa pārzina kultūras darbinieku likstas un priekus, ir klāt priekos un dzīves skumjākajos brīžos. Augstas raudzes profesionālis ar milzīgām darba un pašnoteikšanās spējām,» grāmatā Laika uzrunāšana par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri Daci Jansoni raksta Juris Reihlers. Ordenis Dacei piešķirts 1998. gadā par nopelniem Latvijas labā. «Katrai sievietei novēlu būt mīlētai, gaidītai un vajadzīgai,» saka Dace, kura būtu gribējusi izvizināt limuzīnā visas konkursa dalībnieces. Jo viņa uzskata - Vecmāmiņu konkursa kroni pelnījusi ir katra. Bet ne jau par kroni viņas esot nākušas cīnīties.

Es mīlu Latviju!

Teju visas vasaras garumā konkursa dalībnieces tiek gatavotas ne tikai labi izskatīties un sevi parādīt, bet izmanto arī iespējas sakārtot savu iekšējo pasauli, parūpēties par veselību zemeņu kūrēs un fitnesa zālē, uzturēt veselīgu dzīvesveidu. Viņas satiekas katru sestdienu, lai prezentētu mazos sasniegumus, labos darbiņus, kas padarīti kopā ar mazbērniem, un skaisti, saturīgi pavadītu laiku.

Aizvadītajā tikšanās reizē dāmām bija jākāpj uz mēles, lai demonstrētu mākslinieces Lauras Jančevskas rotas un modes dizainera Aleksandra Pavlova tērpus, kas darināti tieši omītēm. Alla Kovaļevska ir vecākā starp konkursa dalībniecēm: «Nākamgad paliks 75 gadiņi! Bet ziniet, dvēselē dažreiz jūtos tikai uz 55! Jauna.»

Pirms vairākiem desmitiem gadu viņa Latvijā ieprecējusies no Doņeckas, daudz šeit paveikusi: «Ilgus gadus nostrādāju Gaiļezerā, Veselības aprūpes objektu celtniecības direkcijā, pa visu Latviju būvējām asins donoru centrus. Uz maniem pleciem bija visi ventilatori, sūkņi, iekārtas. Latvijā jau nekā tāda nebija - to visu vedām no Maskavas, Penzas, Harkovas... Ne tikai pakauši bija slapji.» Allai konkursā ir salīdzinoši grūtāk, jo viņa nevar brīvi saprasties latviski, taču konkursa dalībnieces viņai palīdz, jo no Allas plūst milzīgs sirds siltums. «Piedodiet, ka labi nerunāju latviski, bet savulaik daudz esmu paveikusi Latvijas labā,» atzīst Alla, neslēpjot prieku par iespēju piedalīties konkursā: «Esmu tik pacilāta! Mēs te visas esam sievietes, kas dzīvē gāzušas kalnus, par kurām ir lepnums.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?