Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Luksoforu gaidot

Aldis Bite

Kurzemes prospekts ir gandrīz piecus kilometrus gara iela Pārdaugavā, Imantas un Kleistu apkaimē. Daudzi nenojauš, ka Imantā ir divi dažādi Kurzemes prospekta krustojumi ar deviņus kilometrus garo Slokas ielu. Pie viena atrodas Sudrabkalniņš, kur novietots tēlnieka Kārļa Zāles veidotais piemineklis Brīvības cīņu dalībniekiem. Otrs Slokas ielas un Kurzemes prospekta šķērsojums atrodas Imantā 5, gandrīz pie Rīgas robežas, kur Slokas iela aizstiepjas Babītes virzienā, lai netālu no Latvijas Universitātes rododendru audzētavas savienotos ar Jūrmalas gatvi. Šim otrajam krustojumam arī esmu pievērsis uzmanību.

Braukšanai Kurzemes virzienā ceļu caur Imantu parasti izmanto Babītes, Piņķu, Skultes un Mārupes iedzīvotāji, kā arī kravas auto transports. Īpaši šīs ielas iecienījuši smagi piekrautie baļķvedēju autovilcieni.

«Gribu pievērst Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonu uzmanību Slokas ielas un Kurzemes prospekta krustojumam pie Slokas ielas 219. Šis ielu šķērsojums jau sen sauc pēc rekonstrukcijas. Par spīti tam, ka no Babītes braucošajiem darbdienās no plkst. 7.00 līdz 19.00 kreisais pagrieziens uz Kurzemes prospektu aizliegts, avāriju skaits pieaug. Nepaiet ne diena, kad uz brauktuves mētājas stikla lauskas vai bamperu paliekas. Bieži gadījies novērot, ka baļķvedēji ar visiem 30 kubikmetriem papīrmalkas mašīnā un vēl tikpat piekabē ar ātrumu virs 50 km/h tuvojas Slokas ielas krustojumam un droši griež iekšā pretējā joslā, jo citādi viņi nemaz nespēj veikt labo pagriezienu un netiek krustojumā. Reiz biju liecinieks, ka no Babītes puses braucošā vieglā auto vadītāja paniski nobremzēja, domājot, ka smagais auto sadursies ar viņas spēkratiem. Jāteic - gods un slava baļķvedēju autovadītāju meistarībai un bezbailībai, viss beidzās labi, taču arvien pieaugošās satiksmes intensitātes dēļ bez rekonstrukcijas šis krustojums ir bumba ar laika degli,» izklāsta Imantas iedzīvotājs Arkādijs Svetgorskis.

Nostāvot pusstundu pievakarē šajā krustojumā, secinu vairākas lietas: pirmkārt, šajā krustojumā patiešām ir augsta kravas auto satiksmes intensitāte. Otrkārt, par spīti aizliegumam veikt kreiso pagriezienu uz Kurzemes prospektu, to dara ne tikai dažādu taksometru kompāniju mašīnas, bet arī vieglais un kravas autotransports. Treškārt, auto, kas vēlas no Kurzemes prospekta pagriezties pa kreisi uz Slokas ielu, spēj tik fundamentāli nobloķēt krustojumu, ka apgrūtina pat 21., 37. un 46. autobusa satiksmi. Secinājums - pēc iespējas ātrāk nepieciešama šī krustojuma rekonstrukcija un luksofora uzstādīšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Pauls Timrots
Satiksmes eksperts, raidījuma Zebra vadītājs
Krustojumā Slokas ielu var pārbūvēt par vienvirziena brauktuvi, pa kuru doties tikai Babītes virzienā, bet pa Jūrmalas gatvi līdz Kurzemes prospektam braukt tāpat kā līdz šim. Parasti vienu kreiso pagriezienu aizstāj trīs labie pagriezieni! Ja krustojumā modernizācija nav iespējama, jāizskata satiksmes organizācijas pārbūve Slokas ielā. Cik zinu, tuvākajā laikā abos Kurzemes prospekta un Slokas ielas krustojumos tiks uzstādīti luksofori, taču nezinu, vai šo krustojumu iespējams modernizēt privātīpašumu dēļ.

Bez nosaukuma

Tālivaldis Vectirāns
Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes organizācijas un kustības drošības nodaļas vadītājs
Šogad notikuši 15 negadījumi, bet grūti noteikt, cik tieši šajā krustojumā, jo policijas datos neuzrādās, kurā no diviem krustojumiem noticis negadījums. Lielākā problēma ir kreisie pagriezieni. Aizliegt tos nevar, jo iela savienojas ar Rīgas apvedceļu Salaspils virzienā (amatpersona kļūdās, jo kreisais pagrieziens darbdienās ir aizliegts no 7.00 līdz 19.00 - A. Bite). Luksoforus paredzēts uzstādīt abos Slokas ielas un Kurzemes prospekta krustojumos 2013. gadā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?