Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Mēģinās paspēt līdz 3. septembrim

Remontdarbi, kas pilnā sparā rit vairākās Rīgas ielās, rada bažas skolēnu vecākos, ka 3. septembrī, vedot bērnus uz skolu, nāksies piedzīvot pamatīgus sastrēgumus. Rīgas domes Satiksmes departaments gan apgalvo, ka daudzviet līdz septembrim ielu seguma atjaunošanas darbi būs pabeigti, bet citviet lielām problēmām nevajagot būt, jo satiksme pilnībā netiek slēgta.

Rīgā līdz 3. septembrim būs pabeigti remontdarbi Kalnciema ielā no Lielirbes ielas līdz Ventspils ielai, Apūzes ielā no Anniņmuižas ielas līdz Zalves ielai, Tērbatas ielā no Matīsa ielas līdz Tallinas ielai un Skuju ielā no Vecāķu prospektam līdz A. Dombrovska ielai. Līdz 9. septembrim seguma atjaunošanas remontdarbi turpināsies Tilta ielā no Tvaika ielas līdz dzelzceļa pārbrauktuvei, informēja Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola. Septembrī turpināsies ielu rekonstrukcijas darbi Ziemeļblāzmas ielā no Baltās baznīcas līdz Kāvu ielai, kur satiksme nav intensīva, kā arī deformāciju šuvju nomaiņa uz tilta pār Mīlgrāvi, kur gan satiksmes traucējumi varētu būt būtiskāki. Vienības gatvi no Kaplavas ielas līdz Ozolciema ielai rekonstruēs līdz novembrim, taču remonta veicējiem esot uzdots darbus uz brauktuves pabeigt līdz septembrim, tāpēc satiksmes plūsma būšot krietni raitāka nekā šobrīd. Paši vērienīgākie ielu rekonstrukcijas darbi, kur satiksmes ierobežojumi būs spēkā līdz nākamā gada rudenim, ir divi - Krišjāņa Valdemāra un Daugavgrīvas ielas satiksmes mezgla rekonstrukcija un Dienvidu tilta trešā kārta no Bauskas ielas līdz Ziepniekkalna ielai.

Taču ir iespējams, ka vēl citi satiksmes ierobežojumi varētu tikt ieviesti uzņēmumu Rīgas satiksme, Rīgas ūdens vai Latvenergo darbu dēļ, pieļāva U. Ahuna-Ozola. Rīgas ūdens plāno darbus Mārupē, bet tas ir privātmāju rajons, tāpēc nav skartas maģistrālās ielas. Rīgas satiksme turpina tramvaja sliežu rekonstrukciju Brīvības gatvē, kas vairāk ietekmē piekļuvi blakus esošajām mājām, nevis kustību pa pašu ielu, toties domes informācija liecina, ka Brīvības gatvē transporta kustību ierobežo siltumtīklu remontdarbi, kuri turpinās pa posmiem, un vismaz no Palmu līdz Vidrižu ielai ierobežojumi būs spēkā līdz 5. septembrim. Remontdarbi turpināsies arī 4. tramvaja maršrutā pie Jūrmalas gatves pārvada.

No 21. septembra pie Rīgas skolām tiks uzstādītas ātrumu ierobežojošās ceļa zīmes. Visā Rīgā teritorijā pie mācību iestādēm pirmajā mācību nedēļā ieteicamais braukšanas ātrums tiks noteikts 20 km/h. Savukārt autoeksperts Pauls Timrots uzskata, ka vecākiem tā vietā, lai vestu bērnus uz skolu ar auto, vajadzētu kopā ar viņiem mērot ceļu kājām vai ar sabiedrisko transportu un kopīgi aplūkot apkārtni, kas pa vasaru ir mainījies.

Ceļu remonta darbi turpinās visā Latvijā. Uzņēmuma Latvijas Valsts ceļi (LVC) mājaslapā tiek ievietota informācija par plānotajiem darbiem katru nedēļu. LVC pārstāve Ieva Niedra pastāstīja, ka informāciju atjauno otrdienās, un dati par remontdarbiem par 3. septembri būšot pieejami nākamotrdien, taču nekādas īpašas izmaiņas, salīdzinot ar pašlaik mājaslapā redzamo informāciju, nav gaidāmas. Vaicāta, vai ceļu remontus apdzīvotās vietās nav pieņemts organizēt tā, lai uz skolas laika sākumu tie būtu beigušies, I. Niedra atzina, ka šādas prakses nav, jo septembris vēl ir ceļa remontu īstā sezona, kad darbi norit intensīvi. Šobrīd LVC mājaslapā pieejamajā tabulā redzami 33 ceļu posmi visā valstī, kur noteikti satiksmes ierobežojumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?