Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Publika uzsita adrenalīnu

Pārliecinošu uzvaru olimpisko spēļu B grupas sacensībās svarcelšanā svara kategorijā līdz 105 kilogramiem izcīnīja 20 gadu vecais Artūrs Plēsnieks, nodrošinot vismaz 10. vietu. Latvieša pozīcija kļuva zināma pirmdien vēlu vakarā pēc spēcīgāko svarcēlāju sacensībām A grupā, taču jau pirms tam sportists bija gadarīts par paveikto, jo beidzot labots arī ilgu laiku iestrēgušais personiskais rekords.

«Pirms svēršanās bija ļoti liels satraukums. To varēja redzēt arī pēc svara. Kad braucu, bija ap 107 kilogramiem, bet līdz svēršanai jau par trīs ar pusi kilogramiem mazāk. Tas bija no stresa. Kad atnācām uz iesildīšanās zāli, viss jau bija kārtībā,» Plēsnieks apgalvoja, ka sacensību laikā uztraukums nav traucējis. Tikai pirms paša pirmā mēģinājuma bijis neliels stresiņš, jo vēl nebija iepazīta publika, zāles griesti. Tāpēc arī sākuma svars likts nedaudz mazāks.

Piecēla kājās publiku

Artūrs ļoti pārliecinoši pieveica visus trīs svarus raušanā un arī pirmos divus grūšanā. «Jūtu, ka raušanā varēju pacelt vēl vairāk, jo 175 kilogrami bija viegli,» atzinās sportists. Ja raušanā viņu par desmit kilogramiem apsteidza Ekvadoras sportists, grūšanā latvietim konkurentu nebija. Plēsnieks piecēla kājās Excel centrā sanākušo publiku, trešajā piegājienā piesakot 225 kilogramus, kas ir par desmit vairāk par paša personisko rekordu. «Gāju uz 225 kilogramiem, jo bija ļoti pozitīvas emocijas, publikas atbalsts pacēla adrenalīnu, gribēju kaut ko vairāk. Arī tas cēliens sanāca viegls, tikai, grūžot no krūtīm, mazliet pasteidzos, tāpēc stienis aizgāja uz priekšu. Vajadzēja vairāk nogaidīt, turklāt, kad stieni biju paņēmis uz krūtīm, mazliet aizspiedu miega artēriju. Biju gatavs pacelt 225 kilogramus,» Plēsnieks apgalvoja, ka nenožēlo pieņemto lēmumu. «Jau tā atmosfēra zālē bija lieliska, taču tā būtu eksplodējusi, ja paceltu 225 kilogramus.» Viņš piebilda, ka tik lielas publikas priekšā vēl nebija startējis, taču cer, ka nākotnē izsauks vēl lielākas ovācijas. Sportista treneris Eduards Andruškēvičs norādīja, ka saprot sportista lēmumu pēdējā piegājienā celt tik lielu svaru, jo viņš cerēja sasniegt maģisko 400 kilogramu robežu.

Tiesneši pārcentušies

Iepriekš gūtais kājas savainojums sacensību laikā faktiski neesot traucējis, taču sāpīgā vieta justa gan, jo tiesneši pirms sacensībām likuši noņemt visu drošībai paredzēto materiālu. «Nezinu, kāpēc? Varbūt nedaudz pārcentās, bet varbūt negribēja, lai sportisti sasniedz labākus rezultātus,» Plēsnieks meta akmeni soģu dārziņā.

Plēsnieks labojis Latvijas rekordu svara kategorijā līdz 105 kilogramiem gan pieaugušo, gan junioru konkurencē. Pēc sacensībām Artūru sveica arī Latvijas premjers Valdis Dombrovskis, kurš bija ieradies vērot sacensības.

Galīgo vietu olimpiskajās spēlēs Plēsnieks uzzināja pirmdien vēlu vakarā pēc Latvijas laika, kad finišēja A grupas svarcēlāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Svarcelšana

Olimpiskās spēles, Londona
Kungi. Līdz 105 kg. B grupa. 1. A. Plēsnieks (Latvija) 390 kg (175+215), 2. H. Arojo Valdess (Ekvadora) 385 (185+200), 3. J. Špīss (Vācija) 374 (172+202)
Sacensības A grupā notika pirmdien vēlu vakarā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?