Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Putins etniskajos nemieros vaino varas neizdarību

Asiņainos nemierus starp krievu nacionālistiem un kaukāziešiem izraisījusi varas nespēja reaģēt uz futbola kluba Spartak līdzjutēja slepkavību, paziņojis Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins. Ikgadējā jautājumu un atbilžu šovā televīzijas tiešraidē viņš norādīja, ka valsts varas neizdarības dēļ etniskie nemieri valstī arvien pieņemas spēkā. «Valdībai ir jāreaģē pret šāda veida gadījumiem, un tā to strikti darīs,» vairākkārt atkārtoja V. Putins. Viņš arī norādīja, ka drošības iestādēm ir jāstājas pretim jebkādām vardarbības izpausmēm un «asi jāapspiež ekstrēmisms».

Kremļa pārstāvis paziņojis, ka varas iestāžu piesardzīgā reakcija ir pareizais solis politisko reformu īstenošanā. «Vai jūs vēlaties atkārtotu revolūciju? Pilnīgu iznīcību? Lai visā Krievijā būtu tā kā 11. decembrī Manēžas laukumā?» aizstāvot varas iestāžu sākotnēji lēno reakciju, teicis prezidenta administrācijas vadītāja pirmais vietnieks Vladislavs Surkovs. Lai nepieļautu turpmāku etniskā konflikta uzplaiksnījumu, esot jāievēro piesardzība gan politiskajā, gan ekonomiskajā jomā, viņa teikto citē aģentūra Reuters.

Vardarbīgas sadursmes starp krievu radikāļiem un ieceļotājiem no Kaukāza reģiona pēdējo dienu laikā izplatās ne tikai Maskavā, bet arī citviet valstī - Saratovā, Rostovā pie Donas un Sanktpēterburgā. Kā raksta Newsru.com, trešdienas vakarā, kad tika prognozētas plaša mēroga masu nekārtības, deviņos Krievijas federācijas reģionos tika aizturēti vairāk nekā 1700 cilvēku, no kuriem 1336 - Maskavā. Pastiprinātas policijas kontroles dēļ izdevies izvairīties no bojāgājušajiem, taču daudzi cilvēki cietuši kautiņos. Aizturētajiem konfiscēti traumatiskie ieroči, naži un beisbola nūjas.

Nacionālistiskie radikāļi ar saukli «Krieviju krieviem» medijos pieprasa valsts atbalstu situācijas risināšanā, pretējā gadījumā solot protestantu skaitu palielināt līdz 50 tūkstošiem. Laikraksts Kommersant informē, ka abas puses savas darbības koordinē internetā. Kaukāziešu forumos lasāmi aicinājumi «pulcēties, lai brīdinātu pārējos biedrus par nelikumībām». Nacionālisti mudina savus atbalstītājus «uzturēties ikvienā metro stacijā, lai sekotu kaukāziešu rīcībai». Valstij nepieciešams iesaistīties situācijas risināšanā, jo neviena no karojošajām pusēm neesot gatava padoties un uzskata sevi par uzvarētāju.

Maskavā tiek pastiprināti drošības pasākumi, kas turpināsies līdz pat jaunajam gadam. Kā raksta Newsru.com, sevišķa uzmanība tiks pievērsta guļamrajoniem, kuros pārsvarā dzīvo imigranti.

Diena jau rakstīja, ka 11. decembra vakarā aicinājumi izmeklēt Spartak fana nāvi sadursmē ar kaukāziešiem pārauga vardarbīgos masu nemieros. Nākamo dienu laikā uzbrukumu skaits ieceļotājiem arvien pieauga, vairāki cilvēki tika nogalināti, etniskais saspīlējums no Maskavas izplatās citās pilsētās Krievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Netici, Dauka, netici vēl!

Būt dullam latviešu ausīs vienmēr ir skanējis vairāk kā kompliments. Pēc Nacionālā teātra Dullā Daukas – vēl jo vairāk.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?