Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rudens sulu kokteiļi

Septembrī, burkānu, tomātu un ābolu laikā, grēks dzert paku sulas no lielveikaliem.

Tāpēc restorāna Gūtenbergs bārmenis Renārs Miklāvs iesaka trīs vienkāršas un ātri pagatavojamas dzērienu receptes no «tā, kas atrodams pašu dārzā».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Burkānu seleriju kokteilis

300 ml glāzei: 260 ml svaigas burkānu sulas,
40 ml seleriju sulas, pāris pilienu olīveļļas
Izspiež burkānu un seleriju sulu, abas sajauc un lej glāzē. Uzpilina pāris pilienu olīveļļas. Pasniedz, dekorējot ar selerijas kātu. Šis ir veselīgs rīta dzēriens, piemērots labai dienas uzsākšanai. Uzlabo sejas krāsu.
Ja nepatīk selerijas garša, šo sulu var aizstāt ar kādu eksotiskāku, bet mūsu dārzos neatrodamu augļu sulu - derēs persiki, apelsīni u. c.

Ābolu sulas kokteilis ar kazenēm

200 ml glāzei:
160 ml svaigas ābolu sulas, piecas kazenes,
piecas plūmes
(var izmantot arī zemenes, avenes)
Izspiež ābolu sulu, ko sajauc ar ogām un blenderī sablenderē. Sanāk gards saldeni skābs dzēriens. Cukuru klāt nelieciet - tā dabīgāk un veselīgāk.

Bez nosaukuma

300 ml glāzei: 150 ml svaigas tomātu sulas, 120 g svaigu tomātu, 1/4 paprikas,
1 daiviņa sakapāta ķiploka, šķipsna sasmalcinātu diļļu, sāls, pipari pēc garšas. Ja dzērienu vēlas asāku, var pievienot lociņus un 3-4 pilienus Tabasco mērces
Svaigi spiestu tomātu sulu sajauc ar sablenderētiem tomātiem (plika tomātu sula ir caurspīdīga un pārāk šķidra, tāpēc vajag blenderētos tomātus), papriku, ķiplokiem, dillēm un citām garšvielām. Lai dzēriens izskatītos dekoratīvāk, iepriekš glāzes maliņu iemērc citrona sulā un apviļā sasmalcinātās dillēs un (vai) bazilikā. Dekorē ar paprikas strēmelīti. Sanāk veselīgs, garšīgs un spēcinošs dzēriens pēcpusdienai.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?