Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 30. novembris
Andrejs, Andrievs, Andris

Rudens veltes - gardi, ar knifiņu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Baltvīnā tvaicēts cālis ar pētersīļu sakņu biezen

4 personām vajadzēs: 1 cāli (svarā ap 1 kg), 1 burkānu, 1 sīpolu, 1/4 seleriju saknes, 4 pētersīļu saknes, 75 g sviesta, garšvielas, 150 g saldā krējuma, 1/2 pudeles (350 g) baltvīna

Cāli atdala no kauliem, atdalīto gaļu satin ruletes formā, pievieno nedaudz sāls un piparu. Cāļa kaulus liek katliņā un vāra buljonu.
Uz pannas (vai katliņā) apcep dārzeņus (burkānu, seleriju un sīpolu, līdz jūtams dārzeņu aromāts), pārlej ar baltvīnu un nedaudz iztvaicē, tad pievieno vistas buljonu un liek tajā tvaicēties cāļa ruleti (apmēram 20 minūtes, līdz gaļai veidojas stingra struktūra).

Pētersīļu saknes notīra, sagriež vienādos gabalos un liek katliņā ar sviestu un nelielu daudzumu ūdens tvaicēties, līdz sakne kļūst mīksta. Sagatavo biezeni.

Kad vista gatava, no iegūtā buljona sagatavo mērci ar saldo krējumu. Uz šķīvja kārto biezeni, tad uzlej nedaudz mērcītes un liek tvaicēto cāli.

Gaileņu sacepums ar rudens dārzeņiem un zaļumiem

4 personām vajadzēs: 4 ēd. k. miltu, 2 olas, 75 g sviesta, 150 g piena, nedaudz sāls. Pildījumam: 400 g gaileņu, baraviku vai citu rudens sēņu, 1 nelielu sīpolu, 1 vidēju tomātu, 1 pētersīļu saišķīti, 200 g kabaču, 4 ēd. k. siera, 4 ēd. k. saldā krējuma, 2 olu dzeltenumus

Gailenes apcep, pievieno sīpolu un cep, līdz tas kļūst mīksts. Tad pievieno smalki sagrieztus kabačus, garšvielas (sāls, pipari, muskatrieksts), iejauc kubiciņos sagrieztus tomātus un izsilda visu sagatavoto masu, iejauc saldo krējumu un sieru, pievieno zaļumus.
No mīklas sastāvdaļām sagatavo pankūku mīklu un izveido astoņas pankūkas. Apcep tās no abām pusēm. Formiņā (vai karstumizturīgā traukā) liek vienu pankūku, virsū kārto sagatavoto pildījuma masu, to apklāj ar pankūku. Cep 10 minūtes 180 °C. Tad izņem no cepeškrāsns, apmetot riņķī, izņem no formiņas un pasniedz siltas ar svaigiem zaļumiem.

Rudens āboli, cepti ar augļiem un riekstiem

4 personām vajadzēs: 4 vidējus ābolus, 2 ēd. k. cukura, 1 ēd. k. kanēļa, 2 ēd. k. sviesta.
Pildījumam: 1 tasīti (200 g) drupinātu lazdu riekstu, 100 g rozīņu, 4 tējk. Extra virgin (pirmā spieduma) olīveļļas, 2 ēd. k. medus, 50 g brendija (labāk Metaxa), 1 tējk. piparmētru

Ābolus izgrebj, lai veidojas vieta, kur ievietot pildījumu, pārkaisa ar kanēli un cukuru.
Sagatavo pildījumu - izgrebto ābolu masu sajauc ar riekstiem, rozīnēm, medu, olīveļļu, brendiju un piparmētru. To pilda ābolos, uzliek cepurītes un liek cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā uz 25 minūtēm, līdz ābols izcepies. Pasniedz siltu ar vaniļas mērci vai saldējumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?