Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Soprāns uz mocīša

Divas diametrāli pretējas dziedātājas vienā personā sastapušās enerģiskajā 25 gadus vecajā Dinārā Rudānē - vieni viņu pazīst kā koloratūrsoprānu, citi - kā ekspresīvu roka dziedātāju, grupas Rock5 solisti. Rokdziedātājas ampluā Dināra uzstāsies arī lielajā studentu nakts pasākumā Studentu paradīze 24. septembrī Arēnā Rīga.

Motociklu ģimene

«Vectēvs izvizināja!» Dināra smej, jautāta, kā iemīlējusies motociklos. «Man bija pieci gadi, un viņš mani iesēdināja blakusvāģī. Arī mans tēvs un vecākais brālis vienmēr brauca ar motociklu.» Dziedātāja par motociklu sapņojusi jau no agras bērnības. Bet neviens par to nezināja: meitenes istabā viss tā smuki, taču aiz durvīm plakātiņš! «To ieraugot, mamma tā šķībi paskatījās un aizrādīja - tu taču esi meitene! Bet es nozvērējos, ka man mocis būs!»

Savu sapni viņai izdevies īstenot pirms trim gadiem, kad iegādājusies ilgi kāroto Ducati. Ne bez mammas palīdzības, jo, pērkot līzingā, vajadzējis galvotāju. Dārgāk nekā citiem izmaksājot arī tehniskā apskate, toties motocikls retāk lūst.

Kritiens ceļa līkumā

Pirms pirkšanas bija jāiemācās braukt un jādabū tiesības. «Vienkārši gāju pie superīgā instruktora, kurš, strādājot ar mani, varēja kļūt sirms. Es taču nezināju, kas ir ceļš un kas - ceļa zīmes! Jāmēģina noturēt nenormāli smagu motociklu, kas sver 185 kilogramus, un vēl jāskatās zīmes? Viņš izturēja.» Motociklistes pieredzē bijuši jau pieci kritieni. Četri no tiem jau mācību laikā. Viņasprāt, vērtīgi, jo «tāpat kā dzīvē ir vajadzīga skola. Parasti mācāmies tikai no savām kļūdām». Dināra stāsta, kā, pagriezienā sasveroties gandrīz guļus, motocikls pēkšņi kļuvis tik smags, ka vienkārši nokritis. Tagad Dināra vienmēr zināšot, ka ceļa līkumā nekad nedrīkst «nomest» gāzi. «Protams, man to teica, bet es neatcerējos.» Pēdējos divos gados krist vairs neesot nācies. Varbūt laiks sacensībām? Nē, tādu ambīciju neesot. Dinārai tīk braukt pa īstu, labu ceļu.

Iemīlējos viņa skaņā!

«Esmu uzaugusi autobusā, jo mamma bija ekskursiju vadītāja un ņēma mani līdzi uz darbu. Man bija sava vieta autobusa priekšējā sēdeklī. Es tur gulēju un dažreiz padziedāju gides mikrofonā.» Tūristi tad apbalvojuši mazo dziedātāju ar pirmajiem aplausiem mūžā. Viņa savukārt atzīstas, ka «kopš tiem laikiem skatīšanās uz ceļu mani hipnotizē».

Tomēr pati braukt viņa neuzdrīkstējās, un tabu laiks bijis ilgs. «Kamēr vēl nevarēju atļauties motociklu un braukšanas mācības, bija tik sāpīgi, ka pat novērsos no garām braucošajiem motocikliem,» atceras Dināra.

«Lai cik smieklīgi neskanētu, es iemīlējos Ducati skaņā! Tā ir īpaša, uzreiz var pazīt. Ducati ir sens zīmols, un viņi ražo tādu motoru, kura skaņa ir ļoti īpaša. Tā ir dobja un ausij tik tīkama skaņa. Bez rīstīšanās un riešanas - tā sauktā čopera. Troksnis ir diezgan skaļš, bet nav griezīgs. Maigi dobjš.»

Nevar gribēt pa pusei

«Vai drīkstu uz tikšanos braukt ar moci un uzvilkt ādas jaku?» Dināra jautājusi, pošoties uz Opermūzikas svētku preses konferenci. Protams, ar moci nepieciešams ekipējums (ķivere, brilles), un pat vasaras karstumā jāvelk biezās zeķbikses, jo, apstājoties pie luksofora, motocikls uzkarst un dedzina kājas. Tomēr Dināras ģērbšanās stilu nosakot garastāvoklis.

Tad jau drīz dziedātājas mocīti bieži redzēsim pie Latvijas Nacionālās operas? «Esmu vienkārši vokāliste un vēl esmu meklējumos,» viņa atbild. Un atzīstas, ka roks ir viņas mīļākā mūzika, viņa šaubās, vai operā justos tik labi kā rokmūzikā, Rock5 četru mūziķu un divu dejotāju stiprajā komandā. «Esam monstrīgs sajaukums, ko vieno magnētiskas vibrācijas un kustība. Savukārt operā gribu redzēt uz skatuves vecmodīgo skaistumu: kleitas, dekorācijas un manieres, nevis ikdienu pludmalē vai makaronu fabrikā.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?