Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Štāls cer atgriezties KHL

Ar rūgtuma piegaršu uzbrucējs Juris Štāls atcerēsies spēli ar Zviedriju. Vienā no epizodēm Juris neveiksmīgi nokrita, savainoja plecu, un pasaules čempionāts viņam ir beidzies. «Pēc izdarītā metiena līdz pēdējam sekoju līdzi ripai, tāpēc kritienā nepaguvu sagrupēties. Ar visu svaru uzkritu uz plecu un uzreiz jutu, ka plecs ir izbīdījies no vietas. Jutu, ka roka ir zemāk, nekā tai vajadzētu būt. Ceļoties augšā, plecs atgāja vietā.»

Labi, ka plecs acumirklī atgājis vietā un nav bijusi nepieciešama ārsta palīdzība. Magnētiskajā rezonansē konstatēti nelieli bojājumi. «Ir neliels plīsums - tā saka Manheimas ārsti.» Noslogot roku Juris jau var, tikai jāuzmanās, izdarot kustību atpakaļ. Pēc pāris nedēļām viņš varētu jau būt spēlētājs, taču uz karstām pēdām mesties cīņā nav ieteicams. Tādā variantā pastāv liels risks savainojumu padziļināt.

Latvijas izlases sastāvā atbildīgos turnīros Štāls pirms Manheimas bija aizvadījis 20 spēles - 2006. un 2008. gada pasaules čempionātos Rīgā un Halifaksā, kā arī 2005. un 2009. gada olimpiskajos kvalifikācijas turnīros Rīgā. Viņa rezultativitātes ailēs bija nullītes, bet Manheimā Juris grupu turnīra trijās spēlēs nopelnīja 2 (0+2) punktus. Abu vārtu guvumos bija liels viņa nopelns, jo Meijam un Pujacam ripa tika nogādāta vārtu priekšā. «Šosezon man bija ļoti liela spēļu prakse, tāpēc ieguvu pārliecību. Vidēji laukumā pavadīju pusstundu, treneris uzticējās skaitliskajā vairākumā un mazākumā, un kopumā sezonā sanāca 74 spēles. Par spīti saspringtajam grafikam, atbraucot uz izlasi, fiziski jutos labi.» Sezonu Juris aizvadīja Ziemeļamerikā IHL klubā Quad City Mallards.

Štāla karjera pa augšupejošu līkni virzījās līdz 2004. gada pavasarim. Kopā ar vienaudzi Jāni Spruktu abi spēlēja Somijas junioru līgā Raumas Lukko sastāvā, pēc tam pārbrauca uz Kanādas junioru līgu. 2001. gadā NHL jauno spēlētāju noskatīšanā viņu izvēlējās Ņujorkas Rangers. 2003./04. gada sezonā Štāls aizvadīja 62 spēles Rangers fārmklubā, taču NHL pierakstu tā arī neieguva, lai gan atzinīgus vārdus pirms sezonas izteica Rangers līderis Marks Mesjē.

KHL pirmo sezonu Juris iesāka Rīgas Dinamo, taču jau rudens pusē savainoja ceļgalu. Pāris mēnešu vajadzēja pavadīt bez hokeja un sezona tika pabeigta Rīga-2000. Pagājušajā vasarā Štāls neveiksmīgi centās iekļūt Minskas Keramin sastāvā un pēc tam aizbrauca uz Ameriku. «Pasteidzos ar aizbraukšanu uz Minsku. Parasti ceļgala traumu ārstē sešus mēnešus, bet es jau pēc trijiem biju uz ledus. Pašreizējā situācijā piedāvājumi no gaisa nebirst, tāpēc izskatīšanas vērts būtu katrs puslīdz nopietnais variants. Labāk jau būtu palikt Eiropā, bet vislabāk - mājās Rīgā. Būtu ļoti priecīgs, ja man dotu iespēju sevi vēlreiz apliecināt Rīgas Dinamo. Finansiāli arī izdevīgāk spēlēt Eiropā. Naudai ir nozīme, taču vairāk par visu pašlaik gribu pierādīt, ka varu spēlēt augstākā līmenī.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?