Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Trenerim sadrūmis vaigs

Īsais iepazīšanas laiks sarucis vēl uz pusi. Latvijas hokeja valstsvienībai pirms Eiropas Izaicinājuma turnīra Oslo priekšpilsētā Lērenskūgā bija ieplānoti divi treniņi: pirmais - otrdien Piņķos, otrais - trešdien jau spēļu vietā Norvēģijā. Jaunajam izlases galvenajam trenerim Tedam Nolanam savas koncepcijas izklāstīšanai un spēlētāju novērtēšanai nāksies samierināties ar vienu pilnvērtīgu nodarbību, jo treniņā Piņķos uz ledus bija viens vārtsargs un septiņi laukuma spēlētāji.

«Kā iet?» sev ierastajā labsirdīgajā smaidā Piņķu ledus halles gaitenī pēc sarokošanās apvaicājās Nolans. Trenera sejas vaibsti krasi izmainījās, kad saruna ievirzījās par izlases lietām. Teds tikai raustīja plecus, kad vaicāju, ko ir iecerēts izdarīt vienīgajā treniņā pirms izbraukšanas uz Norvēģiju. Sarunas laikā pie trenera pirmo reizi pienāca no Hantimansijskas atbraukušais vārtsargs Edgars Masaļskis. «Esmu tavu seju daudzas reizes redzējis televizora ekrānā. Beidzot ir iespēja tikties klātienē,» uz brīdi atplauka Teds. Kad Edgars jau bija devies gatavoties treniņam, viņam klāt neesot, no trenera puses izskanēja komplimenti. «Tādai ir jābūt attieksmei. Pēc pirmā aicinājuma viņš ir gatavs braukt un spēlēt valstsvienībā.»

Vainot uz treniņu neieradušos spēlētājus šajā situācijā gan nebūtu īsti pareizi. Šoreiz tā nebija viņu izvēle. Rīgas Dinamo vadītāji lēma, ka dinamiešiem ir jābūt uz ledus no rīta kopā ar klubu komandu. HK Rīga izlases kandidātiem otrdien pulksten 19.30 bija MHL spēle ar pagājušās sezonas čempioniem Krasnaja Armija komandu. Par HK Rīga tā kā puslīdz būtu skaidrs - pretinieks ļoti nopietns, un tā tomēr ir spēle. Neizpratni raisīja Dinamo attieksme. Jo vairāk tāpēc, ka komandas galvenais treneris Peka Rautakallio vismaz intervijā Dienai ir uzsvēris, ka starptautiskajos pārtraukumos pārorientēšanās uz valstsvienību pat esot vēlama. Tā esot iespēja pamainīt vidi un iegūt jaunas emocijas. Divdomīgā situācijā bija nokļuvuši Nolana palīgi Artis Ābols un Viktors Ignatjevs. Abi ir arī Rautakallio palīgi. «Ko viņam viens treniņš ar dinamiešiem dotu? Tāpat ir skaidrs, ka komanda viņam turnīrā būs kā balta lapa,» tiešo darba devēju pusē nostājās Ābols. Tikmēr Nolans sēdējā treneru istabas stūrī, cenšoties izlobīt, par ko īsti ir saruna.

Pēdējās nedēļas laikā izlases sastāvs vairākkārt mainījās. Izskatās, ka galīgais variants būs zināms, tikai komandai sēžoties lidmašīnā. No pirmdien publicētā sastāva ir izkritis Anglijā spēlējošais uzbrucējs Toms Hartmanis. Pēdējā brīdī neesot izdevies noformēt viņa ierašanos Latvijā. Izmaiņas esot iespējamas arī aizsardzības līnijā.

Nolanam vaicāju par iespējamiem maiņu virknējumiem. Skaidra atbilde bija tikai par vienu piecnieku. Pirmajā maiņā spēlēšot aizsargi Kristaps Sotnieks un Oskars Cibuļskis, uzbrukumā - Gints Meija - Andris Džeriņš - Roberts Bukarts. Konkrētāku informāciju varēja iegūt pie Arta Ābola, tiesa, ar vairākām korekcijām, jo pēdējās dienās cits pēc cita savainojumu dēļ sekoja atteikumi. «Domāju, ka arī šis nav galējais variants, tāpēc nezinu, cik lietderīgi ir to izklāstīt,» iesākumā izvairīgs bija Artis. Paredzams, ka vēl divas uzbrucēju maiņas būs šādas: Mārtiņš Cipulis - Sergejs Pečura - Ronalds Ķēniņš un Miks Indrašis - Jānis Straupe - Juris Upītis. Vēl viena maiņa tiks salipināta no četriem pretendentiem: Jura Štāla, Gunāra Skvorcova, Artūra Mickēviča un pēdējā brīdī sastāvā iekļautā Vladislava Dobreņkija. Vienu aizsargu pāri veidos Atvars Tribuncovs - Jānis Andersons. Trešais pāris, šķiet, īsti nav skaidrs pašiem treneriem. Nolans atklāja, ka ir pieradis spēlēt ar sešiem aizsargiem jeb trijiem pāriem. Latvijas izlases modelis turnīrā būšot - divi vārtsargi, septiņi aizsargi un 13 uzbrucēju. Masaļskis sargās vārtus divās, Māris Jučers - vienā spēlē.

Treniņā Piņķos zilajos kreklos slidoja Atvars Tribuncovs, Alberts Iliško, Skvorcovs un Mickēvičs, dzeltenajos - Straupe, Pečura un Ķēniņš.

Latvijas hokeja izlase trešdien izlidos uz Oslo. Pirmā spēle ceturtdien ar Dāniju, piektdien ar mājiniekiem Norvēģiju un sestdien ar Franciju. Visi pretinieki ir pasaules čempionāta (PČ) augstākās grupas komandas. PČ maijā Latvija būs vienā grupā ar diviem februāra pretiniekiem - Dāniju un Franciju. Otrā grupā astoņu komandu skaitā būs Francija.

Turnīrā Norvēģijā visas spēles notiks Lērenskūgas ledus hallē, kas atrodas aptuveni 15 km attālumā no Oslo pilsētas centra. Latvijas izlasei tas būs vienīgais pārbaudes turnīrs sezonas laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Eiropas Izaicinājuma turnīrs Norvēģijā
9.II 16.30 Latvija - Dānija
10.II 20.00 Latvija - Norvēģija
11.II 13.30 Latvija - Francija
P. S. Latvijas laiks

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?