Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vilinās ar cilvēkiem tīkamām lietām

Latvijas pilsoņu skaits būs izšķirošais Latvijas nākotnei. Ar šādu vēstījumu Tautas partijas līderis Andris Šķēle otrdien preses konferencē pieteica apvienības Par labu Latviju! programmu. Tā sola cilvēkiem tīkamas lietas - necelt nodokļus, saglabāt samazinātās pievienotās vērtības nodokļa likmes, kā arī samazināt PVN likmi pienam un maizei. Ir paredzētas iedzīvotāju ienākuma nodokļa atlaides par katru bērnu, kā arī tik balsu vēlēšanās, cik ģimenē bērnu. PLL ir pret sveša darbaspēka ievešanu Latvijā un grib sodīt alimentu nemaksātājus, liedzot viņiem autovadītāja prieku.

Tradicionālās 4000 zīmju programmas vietā, pievienojot kandidātu sarakstam tikai 1100 zīmju programmu, Par labu Latviju! netipiski īsajā dokumentā ir norādījusi savas interneta mājaslapas adresi, kurā savukārt var izlasīt ļoti garo 60 000 zīmju programmu. Tas gan nenozīmē, ka visi vēlētāji šo tekstu ieraudzīs. Runa nav tikai par tiem, kuri nepapūlēsies meklēt vajadzīgo adresi, un lauku sētām bez interneta pieslēguma, bet arī par vēlēšanu iecirkņiem, kuros vēlētāji varēs iepazīties tikai ar partiju 4000 zīmju programmām.

A. Šķēle vēstīja, ka apvienība arī iestāsies par tā dēvēto konstruktīvās neuzticības principu, kas nozīmē, ka valdībai var izteikt neuzticību tikai tad, kad ir izveidota jauna valdība. «Mēs esam gatavi pēc vēlēšanām pārņemt varu un veidot nākamo valdību,» jau kuro reizi atkārtoja LPP/LC līderis Ainārs Šlesers, kurš kopā ar kolēģiem no kandidātu komandas plānojis tikties ar vēlētājiem rūpnīcās un citās darbavietās. Šādu aģitācijas paņēmienu 90. gadu vidū izmantoja Demokrātiskā partija Saimnieks un vēl daži politiskie spēki.

Paziņojot par apņemšanos necelt nodokļus, vēlāk apvienības līderi gan atzina, ka būs nepieciešams ievērot Eiropas Savienības direktīvas. PLL priekšsēdis Guntis Ulmanis arī uzsvēra: «Alojas tie, kuri domā, ka mēs sarausim saites ar Starptautisko Valūtas fondu - visas lietas parasti tiek mainītas, savstarpēji vienojoties.» PLL joprojām nevar nosaukt savu premjera kandidātu, kā arī nespēj pateikt, kāpēc tā šo cilvēku nevar nosaukt, radot iespaidu, ka premjera kandidāta paziņošana būs vēl viens sabiedrisko attiecību speciālistu sagatavots pasākums, ar ko pievērst mediju uzmanību.

Preses konferencē, kurā PLL prezentēja kandidātu sarakstu un programmu, visvairāk jautājumu bija par Aivara Kreitusa iekļaušanu listē, ko A. Šķēle pamatoja ar atmiņām no 90. gadu vidus, kad A. Kreituss bijis viņa pirmās valdības finanšu ministrs un grūtos apstākļos nācies sagatavot sabalansētu valsts budžetu. A. Šķēle žurnālistiem arī atzina, ka A. Kreitusu ir ieteikusi uzņēmēju kustība Par labu Latviju!, konkrēti, Dienvidu tilta būvnieka Transport Systems padomes priekšsēdis Guntis Rāvis. Dienvidu tilta būvniecības jautājumi savulaik bija arī A. Kreitusa kā Rīgas vicemēra kompetencē. Apvienības līderi aicināja neskatīties tik daudz pagātnē un atgādināja, ka visu izšķirs vēlētāji. «Ļauni cilvēki mēģina atcerēties ko sliktu pagātnē, bet labi cilvēki dzīvo ar gaišām domām,» sirsnīgi smaidot, teica A. Šķēle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?