Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NBA: Bertānam trīs tālmetieni, bet Kurucam niecīgs spēles laiks komandu uzvarās

Uzvaras NBA regulārā turnīra spēlēs pirmdien svinēja Latvijas basketbolistu pārstāvētās vienības, mūsu spēlētājiem izceļoties ar visai atšķirīgu spēles laiku.

Dāvis Bertāns spēlēja 22 minūtes, palīdzot Vašingtonas Wizards savā laukumā ar 115:99 pārspēt Detroitas Pistons. Ja pirmajā ceturtdaļā pārmaiņus vadībā bija te viena, te otra vienība, spēles turpinājumā lielas šaubas par mājinieku pārsvaru vairs neradās. Wizards uzvarēja katrā no četrām ceturtdaļām, otrajā puslaikā ļaujot viesiem gūt vien 38 punktus, bet paši iemetot 52. Vašingtonas komandai šī bija vien otrā uzvara sešās aizvadītajās spēlēs.

 

Bertāns realizēja trīs no septiņiem metieniem (3p 3/6, 2 p 0/1), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, kā arī pa reizei pārtvēra pretinieka piespēli un bloķēja metienu. Ar latvieti laukumā Vašingtona guva par septiņiem punktiem vairāk kā viesi. Dāvis šosezon realizējis 21 no 42 tālmetieniem jeb tieši 50%.

Uzvarētājiem 22 punktus iemeta Bredlijs Bīls, bet vēl pieci basketbolisti pievienoja 12-14 punktus.

Tikmēr Detroitai, kas spēli aizvadīja bez līderiem Bleika Grifina un Derika Rouza, 24 punktus iemeta Lūks Kennards.

Tikmēr pieticīgs spēles laiks tika atvēlēts Rodionam Kurucam, kurš šosezon Bruklinas Nets rindās pie vārda tiek maz. Latvijas basketbolists septiņu minūšu laikā aizmeta garām savu vienīgo divpunktu metienu, kā arī tika pie divām atlēkušajām bumbām mājas spēlē, kurā Nets ar 135:125 pārspēja Ņūorleānas Pelicans. Ar Kurucu laukumā Bruklina guva par diviem punktiem vairāk kā pretinieki.

Lai gan visas spēles laikā Pelicans vadībā ar viena punkta pārsvaru bija tikai pirmajā ceturtdaļā, spēles beigu daļā viesi nopietni iesaistījās cīņā par uzvaru. Pēc uzvarētas trešās ceturtdaļas (48:37) viesi nopietni apdraudēja mājinieku pārsvaru pēdējās 12 minūtēs, tomēr izšķirošajos brīžos teicami spēlēja Nets līderi ar Kairiju Īrvinu priekšgalā.

 

Īrvins šajā spēlē izcēlās ar 39 punktiem un deviņām piespēlēm, vēl 23 punktus pievienoja Kariss Leverts. Tikmēr viesiem Brendons Ingrems uzstādīja karjeras rekordu ar 40 gūtiem punktiem.

Bruklinai šī bija trešā uzvara septiņās aizvadītajās spēlēs. Austrumu konferencē tas dod 8. vietu, kamēr Wizards ir 13. vietā 15 klubu konkurencē. Tikmēr Rietumos Dalasas Mavericks ar Kristapu Porziņģi ierindā uzvarējuši četros no sešiem mačiem un ir ceturtie.

Otrdien Latvijas basketbolistu pārstāvētie klubi nespēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi