Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pirmo reizi Latvijā notiks UCI 1.1 kategorijas riteņbraukšanas sacensības

Pirmo reizi Latvijā notiks UCI 1.1 kategorijas starptautiskas riteņbraukšanas sacensības - Jūrmala Grand Prix, Dienai pavēstīja sacensību rīkotāji Alpha Baltic Sport.

Sacensības Jūrmalā notiks 19.maijā. 

Alpha Baltic Sport pagājušajā gadā pierādīja, ka spēj noorganizēt Latvijā augsta līmeņa profesionālas velosacensības, līdz ar to ieguva iespēju šogad organizēt vēl augstāka līmeņa sacīkstes. 

Dalību Jūrmala Grand Prix 2012 sacensībās jau apstiprinājušas divas UCI profesionālās kontinentālās komandas, būs sportisti no Eiropas spēcīgākajām un abām Latvijas profesionālajām riteņbraucēju komandām, kā arī vairāku Eiropas valstu šosejas riteņbraucēju izlašu pārstāvji. 

Iespēju organizēt šāda līmeņa sacensības Latvijā var pielīdzināt lieliem pasaules mēroga sporta pasākumiem, piemēram, Eiropas čempionātam basketbolā. Latvijā tik augsta pasaules līmeņa velosacensības šogad būs divas, abas organizēs Alpha Baltic Sport: Jūrmala Grand Prix 19.maijā un Jūrmalas MTB maratons 26.augustā, kas iekļauts UCI XCMS kategorijā.

Augsta pasaules līmeņa sacensību organizēšana ir grūts un mērķtiecīgs darbs, kas paredz virkni uzdevumu un saistību, kas jāpilda organizatoriem, lai šādas sacensības varētu organizēt. Alpha Baltic Sport jānodrošina, lai sacensībās piedalās kontinentālo velokomandu pārstāvji vismaz no sešām valstīm, turklāt sagādājot arī šim augstajam līmenim atbilstošu balvu fondu un tehnisko nodrošinājumu ne tikai trasē, bet arī treniņu laikā.

Jūrmala Grand Prix notiks Jūrmalā, ar sacensību starta/finiša zonu pie Dzintaru koncertzāles. Trases kopējais garums plānots 182 km, kuru sportisti veiks 13 apļos, viena apļa garums 14 km.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar lielām ambīcijām

Toms Skujiņš: Pasaules čempionāta trase priekš manis ir ļoti laba, jo ir pietiekami smaga.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi