Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Hotspur ar Mourinju iekļūst izslēgšanas turnīrā; Levandovskim četri vārti 15 minūtēs

Totenhemas Hotspur, Madrides Real un Mančestras City futbola klubi otrdien nodrošināja vietas UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā, kamēr Minhenes Bayern uzbrucējs Roberts Levandovskis guva četrus vārtus.

Iepriekšējās sezonas fināliste "Hotspur" B apakšgrupas mačā mājās ar 4:2 (1:2) pārspēja Grieķijas klubu Pirejas "Olympiakos".

Viesus sestajā minūtē vadībā izvirzīja Jusefs El-Arabi, kurš saņēma pie vārtiem atlēkušo bumbu un raidīja to mērķī.  13 minūtes vēlāk Rubens Semedu nonāca viens pret mājinieku vārtsargu Paulo Gacanigu un dubultoja "Olympiakos" pārsvaru. Ziemeļlondonas komanda gan nepadevās un pirmā puslaika kompensācijas laikā Dele Alli pēc viesu aizsarga neveiklas darbības vienus vārtus atguva.

Otrā puslaika ievadā, 50.minūtē, nepieskatīts pie vārtsarga laukuma līnijas palika Herijs Keins, kurš izlīdzināja rezultātu. Mājinieki vadību pārņēma 73.minūtē, kad no tuvas distances spēcīgi un precīzi sita Seržs Orjē, bet četras minūtes vēlāk Keins nedaudz pielaboja tālu soda sitienu un panāca 4:2.

Otrdien savu pirmo UEFA Čempionu līgas spēli pie "Hotspur" stūres aizvadīja Žuzē Mourinju, kurš amatā nomainījis Maurisio Početino. 

Tikmēr Levandovskis un "Bayern" B apakšgrupā viesos ar 6:0 (1:0) sagrāva Serbijas čempioni Belgradas "Crvena Zvezda".

Spēles 14.minūtē "Bayern" vadībā izvirzīja Leons Gorecka, kurš sita precīzi ar galvu no tuvas distances.

Otrā puslaika pirmajā pusē Levandovskis 15 minūšu laikā guva četrus vārtus un nodrošināja viesiem uzvaru. Vispirms polis 53.minūtē realizēja "pendeli", bet nedaudz vēlāk izcēlās, kad palika nepieskatīts vārtu priekšā.

Turpinājumā viņš atzīmējās ar precīziem sitieniem ar galvu un no tuvas distances, bet punktu "Bayern" uzvarai pielika Korentēns Toliso, kurš 90.minūtē panāca 6:0.

B apakšgrupā pēc piecām spēlēm vadībā ar 15 punktiem ir "Bayern", kam ar desmit punktiem seko "Hotspur", trīs punkti ir "Crvena Zvezda" kontā, bet viens - "Olympiakos" rēķinā.

Tikmēr "Real" A apakšgrupas mačā savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (1:0) Francijas čempioni Parīzes "Saint-Germain" (PSG).

"Real" pirmos vārtus guva spēles 17.minūtē, kad Karims Benzemā pretinieku soda laukumā uztvēra no vārtu staba atlēkušo bumbu, raidīdams to tīklā. Puslaika beigās tiesnesis parādīja "Real" vārtsargam Tibo Kurtuā sarkano kartīti, bet pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tā tika atcelta.

Otro reizi Benzemā izcēlās 11 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad bija precīzs ar galvu, bet divas minūtes vēlāk pēc "Real" kļūdas viņa tautietis Kiljans Mbapē vienus vārtus atguva. Vēl pēc divām minūtēm Pavlo Sarabija ar skaistu sitienu izlīdzināja rezultātu.

Madridiešiem vieta izslēgšanas turnīrā tika nodrošināta apakšgrupas pirmajā spēlē, kurā Stambulas "Galatasary" mājās cīnījās 1:1 (1:0) ar "Club Brugge", kas dueli pabeidza deviņu vīru sastāvā. Mājiniekiem vārtus guva Adems Bujuks, bet pretiniekiem neizšķirtu kompensācijas laikā izrāva Krepins Djata. 

Apakšgrupā vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir PSG, astoņus punktus iekrājusi "Real", trīs punkti ir "Club Brugge" kontā, bet divus iekrājusi "Galatasaray".

Tikmēr Anglijas čempione "City" savu līdzjutēju priekšā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar sev neērto Doņeckas "Šahtar" no Ukrainas. 

"City" komandā vārtus guva Ilkajs Gindoans, bet viesiem izcēlās Manors Solomons. Savainojuma dēļ Anglijas klubam nevarēja palīdzēt uzbrukuma līderis Serhio Agvero.

Otrā C apakšgrupas spēlē Bergāmo "Atalanta" Milānā ar 2:0 (1:0) apspēlēja Zagrebas "Dinamo". Pirmajā puslaikā "mājiniekiem" 11 metru soda sitienu realizēja Luiss Muriels, bet otrā puslaika otrajā minūtē Alehandro Gomess pēc individuālas spēles panāca 2:0.

Apakšgrupā 11 punkti ir "City" kontā, sešus iekrājusi "Šahtar", pieci ir "Dinamo" kontā, bet četri - "Atalanta" rēķinā.

Tikmēr uzvaru D apakšgrupā nodrošināja Turīnas "Juventus", kas mājās ar 1:0 (1:0) pārspēja Madrides "Atletico".

Vienīgie vārti tika gūti pirmā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē, kad Paulo Dibala no ļoti asa leņķa pa tiešo realizēja soda sitienu.

Pirms tam šajā apakšgrupā Leverkūzenes "Bayer" viesos ar 2:0 (1:0) guva virsroku pār Maskavas "Lokomotiv". Pirmajā puslaikā bumbu savos vārtos ieraidīja Rifats Žemaļetdinovs, bet otrajā puslaikā precīzi sita Svens Benders.

Apakšgrupā pirmo vietu ar 13 punktiem ieņem "Juventus", septiņus punktus guvusi "Atletico", seši punkti ir "Bayer" vienībai, bet trīs - "Lokomotiv" futbolistiem.

Izslēgšanas turnīrā vietu nodrošinājušas Parīzes "Saint-Germain", Minhenes "Bayern", Mančestras "City", Turīnas "Juventus", Madrides "Real" un Totenhemas "Hotspur" komandas.

UEFA Čempionu līgā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā, kuru sāks no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas.

UEFA Čempionu līgas uzvarētāja tiks noskaidrota 30.maijā Stambulā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta "Liverpool", kas finālā divu Anglijas premjerlīgas komandu duelī ar 2:0 uzvarēja Totenhemas "Hotspur".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi