Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Dinamo otrajā papildlaikā salauž Torpedo, izvirzās vadībā sērijā

Rīgas Dinamo sestdien otrajā papildlaikā ar 4:3 uzveica Ņižņijnovgorodas Torpedo KHL Gagarina kausa izcīņas mājas spēlē, tādējādi izvirzoties vadībā sērijā ar 2:1. Vārtus pamatlaikā rīdziniekiem guva K.Rēdlihs, Ģirts Ankipāns un Marsels Hosa, bet otrajā papildlaikā Jānis Sprukts pielaboja Mārtiņa Karsuma metienu un guva uzvaras vārtus - 4:3. Miķeļa Rēdliha kontā trīs rezultatīvas piespēles partneriem.

Visai ātri mājinieki nonāca zaudētājos - 2.minūtē pēc vairāku kļūdu virknes pie saviem vārtiem ripa nonāca līdz Iļjam Krikunovam, kurš to raidīja Holta vārtos. Jau nākamajā uzbrukumā Dinamo radīja bīstamu momentu pie Kovaļa vārtiem un turpināja ofensīvu. Laba iespēja bija Niklasam Luseniusam, bet pārāks atkal bija viesu vārtsargs. Pirmo noraidījumu 5.minūtē nopelnīja Torpedo un iespēja atspēlēties mājiniekiem. Atkal lieliski nospēlēja mūsu vadošā maiņa, Krišjānim Rēdliham ar metienu no zilās līnijas izlīdzinot rezultātu - 1:1! Labu iespēju brīdi vēlāk neizmantoja Mārtiņš Cipulis - ripa negaidīti atlēca vārtu priekšā, bet mūsu uzbrucējs uzmeta tieši virsū Kovaļam. Diemžēl, bet perioda vidū Dinamo vēlreiz nonāca zaudētājos - pēc Veskes metiena ripa atrada ceļu caur Holta kājsargiem. Aktīvi turpinājumā spēlēja abas komandas, bet rezultāts vairs nemainījās.

Otro periodu veiksmīgāk uzsāka rīdzinieki, vairākas reizes liekot Kovaļam demonstrēt savu meistarību. Tomēr kādā no pretuzbrukumiem Torpedo apspēlēja mūsu aizsargus un kapteinis Varnakovs ar netveramu metienu lika trešo reizi kapitulēt Holtam. Arī turpinājums mūsējiem neko labu nesolīja, jo noraidījumu līdz spēles beigām saņēma Cipulis. Pēc viņa spēka paņēmiena pretinieku hokejistam Potapovam tika pārsista galva un no ledus nācās tīrīt asinis. Piecas minūtes rīdziniekiem jāspēlē mazākumā. Raksturu parādīja mūsējie - Rīgas raķete M.Rēdlihs bija ātrākais cīņā par ripu, aizskrēja līdz pretinieku vārtiem un ar lielisku piespēli ļāva vārtus mazākumā gūt Ankipānam - 2:3! Arī atlikušo mazākuma laiku Dinamo izturēja godam. Drīz vien tribīnes varēja gavilēt vēlreiz, jo Marsels Hosa pārspēja nosegto Kovaļu un panāca neizšķirtu 3:3! Trešdaļas pašās beigās Luceniuss un Hosa gandrīz noorganizēja vēl vienus vārtus, tomēr šoreiz pārāks bija Kovaļs.

Visai ātri 3.trešdaļā ieguvām vairākumu pēc pārkāpuma pret Ņiživiju. Tiesa, piecatā pret četriem neko bīstamu rīdziniekiem izveidot neizdevās. Toties uzreiz pēc tam pretinieki pārkāpa noteikumus pret Miķeli - vēl viena iespēja Dinamo. Šajā brīdī piespiedu vārtsarga maiņa notika Dinamo sastāvā - Kriss Holts devās malā, dodot vietu Mārim Jučeram. Arī otro vairākumu periodā neizdevās izmantot, pretinieki uzreiz sagādāja darbu Jučeram. Mačs turpinājās ar rīdzinieku pārsvaru un kādā no epizodēm vēlreiz noraidījās pretinieki, dodot nu jau trešo iespēju vairākumā 3.periodā. Dinamo neizmantoja ne to, ne ceturto iespēju perioda pēdējās minūtēs, lai gan iespējas iemest bija. Pamatlaiks noslēdzās 3:3. Otro reizi trīs sērijas spēlēs jāspēlē papildlaiks.

Pirmajā papildlaikā abām komandām bija gana daudz iespēju izraut uzvaru, tomēr te nedaudz pietrūka veiksmes, te meistarību rādīja abi vārtsargi. M.Rēdlihs ar lielisku metienu pusotru minūti pirms papildlaika beigām lika rādīt Kovaļam visu, ko baltkrievu vārtsargs prot - viņš izglāba komandu. Rīdzinieki izdarīja 18 metienus, kamēr Torpedo 10.

Arī otrajā papildlaikā turpinājās bezkompromisa cīņa, kurā visu savu meistarību demonstrēja kā Jučers, tā Kovaļs. Visbeidzot, spēles 94.minūtē pēc Mārtiņa Karsuma metiena ripu īsti netvēra Kovaļs un Jānis Sprukts to iesita vārtos - 4:3! Kopš Hosas gūtajiem vārtiem bija pagājušas teju 60 minūtes jeb viss spēles pamatlaiks!

Otro spēli pēc kārtas Dinamo uzvarēja papildlaikā, tādējādi izvirzoties vadībā visā sērijā ar 2:1. Nākošā spēle jau svētdien plkst.17. 

KHL Gagarina kausa spēle, 2012.gada 3.marts. Rīga, Arēna Rīga

Rīgas Dinamo – Ņižņijnovgorodas Torpedo 4:3 (1:2; 2:1; 0:0; 0:0;1:0)

Vārti: 1:23 Krikunovs (Hiršovics, Varnakovs) 0:1; 4:47 K.Rēdlihs (M.Rēdlihs, Sprukts, vair.) 1:1; 9:13 Veske (Jevsejenkovs, Potapovs) 1:2; 24:25 Varnakovs (Krikunovs) 1:3; 27:20 Ankipāns (M.Rēdlihs, J.Rēdlihs, maz.) 2:3; 35:27 Hosa (Luceniuss) 3:3; 93:03 Sprukts (Karsums, M.Rēdlihs) 4:3;

Vārtsargi: Kriss Holts (līdz 44:18, no 44:18 Māris Jučers) – Vitālijs Kovaļs

Metieni: 61-40

Soda minūtes: 29-12

Skatītāji: 10730


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar lielām ambīcijām

Toms Skujiņš: Pasaules čempionāta trase priekš manis ir ļoti laba, jo ir pietiekami smaga.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi